arki Blogi hyvinvointi Kuulumisia Mieli Motivaatio Yrittäjyys

Muutokset vaativat pelkojen kohtaamista

eeviteittinen_turku_elama_menee_eteenpain

Halusin tästä vuodesta sellaisen vuoden, jossa uskallan enemmän. Usein ne uskaliaimmat siirrot ovat sellaisia, joista ei ole jollakin tavalla varma. Taustalla on halu ja tarve, mutta jotain oleellista usein puuttuu. Yrittäjän arjessa se voi tarkoittaa esimerkiksi ajanhallintaa, resursseja, tai taloutta. Meitä on moneen junaan ja itse olen enemmän se tyyppi, joka uskoo asioiden järjestyvän tekemisen kautta. Tarvitsen itse fiiliksen, johon perustan paljon. Uskon sen olevan asia, joka välittyy aina.

Useat haluavat jotakin muutosta, mutta sitä lykätään jatkuvasti sen keskeneräisyyden vuoksi. Jossakin vaiheessa sillekin on lyötävä stoppi, sillä muuten koskaan ei tule valmista. Mietin aina mielessäni silloin; “kuinka paketti voisikaan olla valmis, jos et uskalla ikinä hypätä?”. Hulluutta tai ei, toimii. Jos aina odottaa kaiken olevan valmista, ei sellaista koskaan tule, koska se kaikkein oleellisin asia puuttuu – uskaltaminen ja sitä kautta pakollinen toiminta.

Uskallus on asia, joka herättää meissä paljon tunteita. Vaikka ajatus olisi positiivinen, aiheuttaa toimenpiteet poikkeuksetta aina pelkoa, ahdistusta ja ajatuksia “entä jos epäonnistun?”. Olen heittänyt viimeisen lauseen roskakoriin tämän vuoden osalta. Pelko on kuitenkin toisinaan loistava voimavara, jonka kannattaa olla osittain läsnä. Se ajaa meitä kohti tuloksia, mutta se ei saa antaa lamaannuttaa.

eeviteittinen_blogi_pelon_kasitteleminen_tulokset

eeviteittinen_lauraPoutanen_turku_kuvaaja

eeviteittinen_costo_outfits_winter_blog

En tule pääsemään tänä vuonna sinne minne haluan, ellen tee jotain. Se jotain on tässä tapauksessa tarkoittanut toimistopöydän vuokraamista, sekä ensimmäisen työntekijän palkkaamista. Luin joskus jostakin kirjasta lauseen, joka on jäänyt mieleeni. En muista sitä tietenkään tällä muistillani sanatarkasti, mutta sisältö meni kutakuinkin näin; ” Vaikka sinulla ei olisi vielä tarvittavaa rahasummaa, sinulla tulee olemaan se silloin, kun sitä tarvitset”. Pointtina on se, kuinka oma toimintamme ajaa meitä eteenpäin silloin, kun tuli palaa perseen alla. Olemme valmiit tekemään enemmän. Sellaista on yrittäjyys. Koskaan ei ole varmuutta, eikä tyyntä. Aina tuulee, mutta siitäkin oppii nauttimaan! Stressin hallintaan ja organisointiin olen oppinut omia keinoja vuosien saatossa.

Suun avaaminen on kaikkein tärkein asia silloin, kun haluaa jotakin tapahtuvaksi. Ei riitä että asioita toivoo mielessään sormet ristissä, vaikka toki aktiivinen ajattelu vetää myös puoleensa näitä asioita. Isoin vaikutus on kuitenkin ehdottomasti sillä, kun sattuu sanomaan oikeat asiat oikealla hetkellä ja täysin sattumalta oikealle henkilölle. Elämälle täytyy aina muistaa pysyä avoimena, vaikka kuinka huonosti menisi sillä hetkellä. Avoimuus ja hyvä energia tuo aina jotakin.

Se mitä pyydämme, tulee meidän luoksemme. Niin kävi työntekijän kanssa, jota olen kaivannut jo pitkään. Kaikkia lankoja on mahdotonta tässä työssä pitää yksin kädessä ja erityisesti kuvaamiseen olen kaivannut jo muutaman vuoden ajan yksinkertaista ratkaisua. Tämä ihana nainen löytyi Turusta kahvilan tiskin takaa, täynnä innostusta, intohimoa ja halua oppia. Koska siitähän kaikesta on kyse, myös yrittäjyydessä.

Tänään koen suurta kiitollisuutta siitä, että avasin suuni oikealla hetkellä ja sain aisaparikseni ihanan Lauran. Laura tulee vastaamaan tulevaisuudessa paljon visuaalisesta ilmeestä, kuvaamisesta ja brändin kehityksestä. Starttaamme yhteistyömme täysillä maaliskuussa, kun palaamme takaisin Suomeen. Postauksen kuvat on tosiaan Lauran ensimmäistä käsialaa tällä alustalla! Blogin layout tulee myös pian kokemaan muutoksia, sillä kohta löydätte kaikki materiaalit valmennuksineen täältä saman kanavan kautta. Tehdään tästä toimiva kotipesä kaikelle.

eeviteittinen_blogi_yrittajyys_pelko_ajaa_kohti_tuloksia

eeviteittinen_blogi_hyvinvointi_elaman_haasteet

eeviteittinen_blogi_muoti_costo_hats

Pelkäänkö? Ihan älyttömästi. En kuitenkaan aio olla yrittämättä! Sillä se mitä olen tehnyt, vaatii seuraavaa askelta. Nyt se on otettu ja tuli perseen alla vaatii taas sietokykyä. Tunnen sisälläni jotain sellaista, josta ei voi seurata mitään muuta kuin eteenpäin menemistä, oli lopputulos mitä tahansa.

Yrittäjyys on myös epämukavuuden sietämistä. Se on juuri näitä hyppyjä, jotka pelottavat. Silti niiden tietää olevan tarpeellisia eteenpäin menemiseen ja kehittymiseen. Pelko voi pahimmillaan toimia jarruna elämälle, mutta parhaimmassa tapauksessa siitä voi saada paljon voimaa ja onnistumisia. En siis lajittelisi tuotakaan tunnetta niihin “negatiivisiin”. Siirtäisin sen mieluummin “kehitettäviin”.

Kuvat – Laura Poutanen (Puurolautanen)

Fiilis on vähintäänkin innostunut!!!

-E