arki Blogi hyvinvointi Matkustaminen Perhe ja suhteet

Vinkkejä Kanadaan?

eeviteittinen_kanada_montreal_vinkit

Alkaa iskemään vähitellen meikäläisenkin tajuntaan se tosiasia, että kohta mennään! Kaksi matkalaukkua, yksi kuukausi ja yhteinen missio. Olen tässä selaillut asuntoja Montrealista, mahdollisimman läheltä Teemun treenisalia. 1,7 miljoonaa asukasta, runsaasti kahviloita, ravintoloita, treenisaleja ja mitä vielä! Tuntuu kuin olisin se pikkutyttö lelukaupassa, joka ei tiedä mihin suuntaan säntäilisi, tai mistä lelusta aloittaisi. Kuukaudessa en tule ehtimään kaikkialle mihin haluaisin, joten pientä suunnitelmaa olisi hyvä laatia. Arkipäiviin ei tule juuri mitään ylimääräistä mahtumaan, mutta toisaalta maiseman vaihdoksessa on jo ihmettelemistä itsessään. Odotan ruokakauppoja, sillä niissä saatamme haahuilla helposti muutaman tunnin hiplaillen ja ihmetellen kaikkea. En ole vielä päättänyt vuokraammeko auton tuolle ajalle. Osaisiko joku viisaampi sanoa tähän jotakin?

Olen aloittanut kotona pyykinpesun. Meillä tulee päivässä hikistä pyykkiä yhden koneellisen verran ja tähän päälle muut pyykit. Voitte siis kuvitella, että kyseisessä hommassa on todella tekemistä. Pyykit on lajiteltu pyykinpesua helpottaakseni neljään kategoriaan. Vaikka itse selviän näin monimutkaisesta projektista helposti, miehille se ei ole välttämättä sama asia. Haisevat ja märät treenivaatteet (lattialle tai suoraan koneeseen), valkoinen pyykki, musta pyykki ja värikäs pyykki omiin koreihin. Jos pyykinpesu on langennut automaattisesti sinulle nainen, kokeile lajittelua! Ei enää niitä vaaleanpunaisia (entisiä valkosia) sukkia. Kannattaa valita pesuohjelma, joka pätee lähes jokaiseen vaatekappaleeseen. Opeta se hyvin. Riskipyykki kannattaa siirtää piiloon ja hoitaa itse, kuten villapaidat ja silkkipaidat. Arvioin ehtiväni pestä pyykin ennen lähtöämme. Hankimme viikonloppuna kuivaavan pesukoneen, joka tulee helpottamaan huomattavasti arkeamme tämän pyykkivuoren osalta. En tosin tiedä vielä uskaltaako siinä kuivata muuta kuin treenivaatteita, onko kokemuksia? Projektini etenee vahvasti.

eeviteittinen_minimuutto_ulkomaille_kuukausi_ulkomailla

Olisin halunnut ottaa meidän karvalapsen Lolan mukaan, mutta iän ja sydänvian vuoksi emme uskalla ottaa riskiä hänen hyvinvoinnistaan. Tulee hirveä ikävä tuota pullukkaa. Lola ei ole ikinä ollut lentokoneessa, joten riskit ovat varmasti olemassa. Onneksi Lolalla on ollut aina kaksi tärkeää kotia. Toinen minun kanssani ja toinen “mummilassa”. Hieman tosin jännittää kuinkahan monta kiloa tuo reppana tulee lihomaan reissumme aikana, sillä ruokahalua ei tässä iässä enää puutu (ja mummolassa hellitään tottakai kunnolla). Sydänlääkkeet ilmeisesti lisäävät tuota ruokahalua loputtomasti:D

Odotan myös uusien maisemien lisäksi iloisia ja ystävällisiä ihmisiä. Olen kuullut pelkästään hyvää Kanadasta! Vaikka olisikin ollut ihana lähteä johonkin lämpöön, on tämä silti yksi kokemisen arvoisista paikoista. Ilmapiiri on kuitenkin ratkaisevampi tekijä ja toki myös mutkattomuus. Meidän piti Even kanssa lähteä Torontoon muutamia vuosia sitten, mutta emme kisojen takia päässeet lähtemään. Se jäi todella harmittamaan, joten Kanada, olen valmis <3

Jos sieltä löytyy vinkkejä asumiseen/matkustamiseen/liikkumiseen/syömiseen/treenaamiseen/palautumiseen niin otan niitä todella ilolla vastaan<3 Kiitos.

Love, E