aerobinen harjoittelu arki Bikini Fitness dieetti Elämäntyyli Fitness hyvinvointi Kauneus kehonhuolto Kilpaurheilu kisakausi Kuulumisia Mieli Motivaatio Palautuminen ravitsemus Stressi terveellisyys Terveys treenaaminen Treeni

KISAKUUMETTA

minifitness_kisadieetti_nfe2016Tavoitteessa. Tavoitepaino, jos sitä sellaiseksi voi kutsua, on saavutettu tällä viikolla. Kiireestä huolimatta homma on taas näpeissä. Ei ole mitään parempaa fiiliksen nostattajaa kuin tieto siitä, että lavalle noustaan halutussa kunnossa. Olen paiskinut hemmetisti töitä ja uskonut sen kaiken palaavan luokseni. Mitään ihmeen odottelua se ei ole tarkoittanut, vaan olen tehnyt todella paljon myönnytyksiä, venymistä ja sietänyt epämukavuutta. Ihmeitä tapahtuu vain jos niitä kohti pyrkii itse aktiivisesti.

Olen täällä aivan pähkinöinä, vaikka väsymys alkaa naamalla näkymäänkin! Näytän myös pähkinältä kohta, sillä paino jatkaa tippumistaan edelleen ja kroppa sen kun kiristyy entisestään. Se tosin on optimaalisinkin tilanne, sillä haluanhan olla parempi kuin viime vuonna, joten kuntokin saa olla asteen kireämpi. Painohan ei tule missään nimessä sama olemaan, sillä lihasta on tykitetty tähän varteen lisää kilokaupalla. Painoa voi siis pitää suuntaviivana, mutta mitään totuutta se ei varsinaisesti kerro koskaan. Peili on paljon kivempi ja luotettavampi kaveri! 

Nyt sitä kykenee keskittymään aivan täysin jokaiseen treeniin ja hetkeen. Kykenen antamaan niin paljon enemmän energiaa itsestäni ulos ilman tuota kunnosta otettua stressiä. Stressi on meidän pahin energiasyöppömme kehossa – ja tässä tapauksessa toki myös nestesyöppö! Tässä on viikko edessä tavallisen treenikalenterin mukaista settiä ja sitten aletaan himmailemaan. Ensi viikon loppupuolisko tulee olemaan koko kropan satujumppailua, joka on siis aika mahtavaa siinä vaiheessa.minifitness_naturallook2

Kroppa pelittää samalla tavoin kun viime dieetillä – hitaasti mutta varmasti. Treenipainot eivät kovinkaan paljon ole kummallakaan kisadieetillä pudonneet “tavallisesta”, mutta toki pientä laskua on aina. Viime dieetillä en sitä paitsi tehnyt edes näin isoilla painoilla!

Palautuminen on yhtä optimaalista kuin viimeksi, mutta olen myös käyttänyt samoja apukeinojakin kuin viime vuonna, sillä hyväksi havaittuahan ei kannata muuttaa. Lymfahoidot, ultraäänen suuntaaminen kudoksiin (antaa kudoksille tilaa, auttaa niitä uudistumaan ja avaa tukkoisia lihaksia), hieronta, omatoiminen venyttely ja Hypoxi (Aleksanterinkatu) ovat olleet tärkeässä osassa niin sitä palautumista, kuin tehokasta treenaamistakin. Oli kyse mistä tahansa urheilusta, on osattava huomioida kokonaisuus ja vuorovaikutus näiden kahden välillä. Jos kehoa viedään äärirajoille, on sitä myös muistettava tukea sen vaatimalla tasolla. Urheilijalla se tarkoittaa ympärivuotista paletin pyörittämistä, mutta toki intensiteetti on eri.

Treenimäärien osalta olen tehnyt tällä lyhyemmällä dieetillä enemmän aerobisia. Ne ovat olleet 30 minuuttisia HIIT-treenejä ja tasasykkeisiä 45 minuuttisia. Mitään radikaalia ei siis edelliseen dieettiin nähden ole tehty, vaikka toki nämä treenimäärät alkavat tässä vaiheessa hieman kropassa tuntumaankin. Täytyy nimittäin muistaa, että treeni ei ole ainut kehoon kohdistuva rasite tässä maailmassa.

Treenimääriä on nostettu vähitellen kunnon puitteissa ja kroppa on ottanut nämä hyvin vastaan myös tehojen pysyessä kovina. Laatua pitää osata painottaa määrän sijaan mielestäni myös kisadieetillä. Ei ole mitään järkeä tehdä kolmea treeniä päivässä, jos voit tehdä kaksi tehoiltaan vastaavaa tai usein jopa kovempaa! Myös pääkopalle paljon hyväksyttävämpää hommaa.minifitness_naturallook

Tämä dieetti on ollut myös ruokavalion noudattamisen kannalta helpompaa, mutta se johtuu myös dieetin pituudestakin. Lyhyempi dieetti on itselleni ainakin tosi paljon helpompi ja tottakai kroppakin on kehittynyt eteenpäin siitä mistä on aikoinaan lähdetty. Lyhyt dieetti ei olisi silloin ollut edes mahdollinen. Hommathan käy siis koko ajan helpommaksi – dieetit lyhenee, ruokaakin saa lisätä ja treenipainot nousee. Jokaisesta kerrasta kehittyy ja oppii paljon.

Myös kisadieetin kalorit on voitu pitää aikaisempaa korkeammalla, mutta eivät ne silti päätä huimaa tämän kokoisessa tirpanassa. Ruokaa on ollut juuri sopivasti, jos näin kauniisti voisi sanoa. Kisadieetillä, kuten millä tahansa muullakin dieetillä laatua ja monipuolisuutta painotetaan paljon. Ruokavalion on oltava loppuun asti mietitty niin kaloreiden, makrojen kuin ravintoaineiden ja monipuolisuudenkin osalta. Omaan listaani on lisättävä vielä vaativa suolisto, sillä kun suolisto voi hyvin, voit hyvin!

Nähdään Lahdessa Nordic Fitness Expoilla 8 ja 9.10.2016! Lauantaina tulen kisaamaan kansainvälisessä Ben Weider Legacy Cup-kilpailussa, johon olen ansainnut kilpailupaikkani viime vuoden SM-voitolla. Tämän vuoksi pääsen tänä vuonna suoraan sunnuntaiseen SM-kilpailuun ilman karsintoja puolustamaan viime vuoden Bikini Fitneksen (alle 160 cm) mestaruuttani. Kisakuume alkaa todellakin nousemaan! 

“Gold medals aren’t really made of gold.  They’re made of sweat, determination and a hard-to-find alloy called guts”

minifitness_home_look

Kivaa treeniviikkoa kaikille -E