Elämäntyyli Illallinen Kasvisruoka Lounas Luomuruoka Makeanhimo Matkailu Mieli Motivaatio ravintolat ravitsemus Ruokailu terveellisyys Treeni

Pyörällä päästä Amsterdam

Minifitness_amsterdam_vinkit_matkailu_liikkuminenKuten aikaisemmin kerroinkin, Amsterdamia ei hallitse autoliikenne, vaan pyörät. Saimme huomata sen myös aamulenkillä Vondelparkissa, sillä pyöriä kuhisi sielläkin. Oli kuitenkin ilo huomata kuinka suosittua lenkkeily on täällä. Puisto oli täynnä, vaikka kyseessä oli ihan tavallinen arkiaamu. Se oli jotenkin energisoivaa katsella muiden touhuja. Osa joogasi keskellä nurmikkoa ryhmässä, lapset leikkivät pallon kanssa ja koirat juoksentelivat vapaina. Tottakai astuin myös koirankakkaan.

Puistossa riitti katseltavaa niin ihmisissä, kuin myös maisemissa. Olisipa tällainen puisto meilläkin kotona! Siinä juoksennellessa kului aika kovin nopeaan, vaikka lenkkivaatteet olivatkin jääneet kotiin ja mukavuudesta ei ollut tietoakaan. Palattiin takaisin old style lenkkeilykuosiin, villapipo päähän ja college niskaan!

Minifitness_amsterdam_liikkuminen_helppoa

Heti aamulenkin jälkeen päätimme tallustella lähimpään pyöriä vuokraavaan pisteeseen. Sellainen löytyikin heti hotellimme vierestä. Molempia vähän jännitti, mutta se oli kuitenkin pakko kokea. Se näytti jotenkin niin kivalta ja huolettomalta omalla tavallaan. Niin, kyllä se fillarointikin voi olla erilaista toisessa maassa.

Pyörät näyttivät ihan tavallisilta, mutta en ole eläissäni ajanut niin hyvin rullaavalla pyörällä! Se liikkui vasten mukulakiviäkin lähes huomaamatta ja vain kevyillä polkaisuilla. Rankkuus oli kaukana, joten se todellakin oli erittäin hauskaa ja huoletonta! Ehdottomasti paras tapa tutkailla kaupunkia, sillä päivän aikana tuli nähtyä kaikki. Kotiinpäin suunnistaessamme sain kyllä töytäisyn viereiseltä autolta, mutta onneksi en käynyt sentään tervehtimässä katukivetystä. Siinä kyllä hieman säikähti, mutta onneksi ei sattunut mitään. Täällä tosiaan elellään vähän miten sattuu – hyvässä ja pahassa.

Minifitness_amsterdam_liikkumisen helppous

Minifitness_amsterdam_vinkit

Kuten lupasin, kävin katsastamassa muutamat ruokapaikat! Kiitos ihanalle lukijalleni vinkkauksesta, tulipahan vierailtua hänen suosituksessaankin.

Healthy food – Lite/Dark

Sain vinkin tästä kahvilasta ihanalta lukijaltani ja pakkohan sinne oli suunnistaa. Onneksi mukanani oli suunnistamisen maisteri Dan, sillä itse olisin ollut todella hukassa näiden “haluan tuonne” juttujeni kanssa. Lite/Dark tarjosi ihania raakaherkkuja, smoothieita, salaatteja ja muuta ihanaa niin aamiaiseksi, lounaaksi kuin välipalaksikin. Meidän lautasille valikoitui wrappiä ja kanatoastia, sekä itse valmistettua jääteetä valmiiksi pullotettuina. Mukava pieni paikka, jossa oli todella ystävällinen ja hyvä palvelu. Ruoka oli raikasta ja maukasta, joten kannattaa poiketa! Myös makuelämyksiä saattaa löytää hieman jännistäkin yhdistelmistä, kuten vadelman ja juuston combosta.

Kevyt lounas 20 e/ 2 henkeä

Minifitness_vinkit_amsterdam_DharkLite

Minifitness_vinkit_terveellinen ruoka Minifitness_amsterdam_vinkit_ruoka_terveellinen Minifitness_matkailu_vinkit_amsterdam Minifitness_ruoka_vinkit_terveellinen

Healthy juice – Jay’s Juice

Pieni ja omalaatuinen kahvila, josta saa mukaan raakasuklaata ja itsepuristettuja smoothieita ja mehuja! Tuoreet raaka-aineet olivat näytillä ja siinä saattoi sivussa katsoa kun mehu valmistettiin alusta loppuun asti itse. Otimme matkaan vihersmoothien, sekä ihanan hedelmämehun. Tämä välipala piti yllättävän pitkään täynnä. Sympaattinen paikka ja palvelu. Poikkea ohimennen!

10 e / 2 henkeä

Minifitness_vinkit_terveellinen_amsterdam Minifitness_vinkit_amsterdam Minifitness_amsterdam_healthy tips_vinkit_terveellinen ruoka Minifitness_vinkit_amsterdam_terveellinen kahvila_mehut

Dinner – MOMO

Hieman kalliimpi illallisravintola, mutta ansaitsee kyllä paikkansa. Eläväinen ilmapiiri, jossa hiljaisuutta kaipaavat saavat odotella sulkemiseen sakkka. Kuitenkin erittäin mukava ilmapiiri ja todella hyvä palvelu. Momo tarjoaa fine dine elämyksiä Aasialaisen fuusiokeittiön puolelta. Tämän keittiön puolelta pystyään aina jotenkin yllättämään kerta toisensa jälkeen! Täällä sain maistaa elämäni parhaat Makirullat. Olen sanaton.

180 e / 2 henkeä

Minifitness_matkailu_amterdam_momo

Lomaan kuului tottakai myös pienimuotoista shoppailua ja pyörän selässä tuli löydettyä myös kaikki ihanat ostoskadutkin kätevästi! Kuolasin kaikkea mitä Suomesta ei saa ja olisin löytänyt kyllä tuhlattavaa koko omaisuuteni edestä. Onneksi sain jotenkin maltettua mieleni. Kuvassa esiintynyt etsivän hattu, joka muistuttaa myös jotenkin Muumilaakson poliisin lätsääkin, löytyi H&M:stä ihan sattumalta. Olen metsästänyt itselleni syyshattua koko syksyn ja vihdoin tuo löytyi. Leveämmät hatut saavat minut näyttämään lehmitytöltä tai inkkarilta. Minipäisillä on joskus vaikeaa!

 

Tykästyin Amsterdamiin todella <3 -E