arki Fitness hyvinvointi Kasvisruoka Resepti terveellisyys

MITÄ LÖYTYY JÄÄKAAPISTA?

Minifitness_kasvisruokaa_nopeaajahelppoa

Jääkaappi on tyhjä – vai onko sittenkään? Olen aikamoinen mestari kasaamaan jos jonkinlaisia annoksia jääkaapin rippeistä. Olen kohtalaisen rutinoitunut ruoanlaittaja, joten jääkaapistani löytyy usein samoja asioita kuin edeltävälläkin viikolla. Säilykkeet ja kasvikset ovat sellaisia, joita kaapeistani löytyy oikeastaan aina. Kun näitä ruoka-aineita hieman yhdistelee, saa taiottua helposti kevyttä ja terveellistä ruokaa koko jengille. Tänään vuorossa olikin kiinankaaliin käärityt terveelliset tortillat täysin vegenä!

Usein ajatellaan, ettei kasvisruoassa olisi tarpeeksi proteiinia – tsekkaappa tämä proteiinilla ladattu tortillaresepti! On muuten varmaan yksi omista lemppareistani kautta blogihistoriani. Tähän kylkeen tuli hieman vahingossa keksittyä myös mielettömän hyvä kikherne-maapähkinätahna, joka menee loistavasti myös riisikakkujenkin päällä. Nämä reseptit on myös todella nopea ja helppo toteuttaa, vaikka et olisikaan ihan haka keittiössä.

Mitä löytyy sun jääkaapista? Ruoanlaittopulmat ratkeaa kun muistaa pitää kaapeissaan kahta asiaa; laadukkaita ja monipuolisia säilykkeitä, sekä tuoreita tai pakastettuja kasviksia. Meillä monilla on vanhanaikainen ja epäterveellinenkin mielikuva säilykkeistä, mutta näissä resepteissä käyttämäni Bonduellen pavut ja linssit ovat höyrytettyjä, eikä tölkeissä ole sitä kuuluisaa lientä juuri lainkaan. Sen vuoksi niiden maku että rakenne ovat ensiluokkaisia ja niitä voi käyttää täysin sellaisenaan ruoanlaitossa! Ihan toisenlaista tavaraa kuin monet muut säilykkeet.

Minifitness_Bonduelle_kasvissäilykkeet_terveelliset

KIKHERNE-MAAPÄHKINÄTAHNA

1 purkki Bonduelle kikherneitä 

3-4 rkl maapähkinävoita

2-3 rkl MCT-öljyä

tilkka vettä

ripaus suolaa

Soseuta kaikki ainekset blenderissä tai sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi

VINKKI! Pavut ovat erinomainen proteiininlähde kasvispainotteisesssa ruokavaliossa ja niillä on myös helppo korvata liha. Tölkit ovat myös käteviä kiireisen arjen ruoanlaitossa ja ne säilyvät myös reissuilla mukana!

Minifitness_kikherne-maapahkinatahna_resepti

PROTEIINIPITOISET KASVISTORTILLAT

(gluteeniton, maidoton)

Kiinankaalia

1 sipuli

1/2 purkki Bonduelle maissia

1 purkki Bonduelle linssejä

1/2 Bonduelle papusekoitusta

1 paketti nyhtökauraa

Korianteria

Avokadoa

Puolikas lime

Puolikas sitruuna

Suolaa

Chiliä

Tabasco Chipotlea

Pilko sipuli ja kuullota se tilkassa öljyä. Lisää sekaan nyhtökaura, maissi, papusekoitus ja linssit. Sekoita ja anna hautua hetki pienellä lämmöllä. Lisää sekaan sitruunan ja limen mehu, sekä korianteri ja suola. Mausta makusi mukaan Tabasco Chipotlella ja chilillä.

Huuhtele kiinankaali ja irrota sopivan kokoiset lehdet lautasille. Annostele päälle lämmin kasvispaistos. Laita päälle lusikallinen kikherne-maapähkinätahnaa ja koristele kirsikkatomaatilla ja korianterilla

Minifitness_kasvistortillat_gluteeniton

Terveellisen ja maistuvan ruoan loihtiminen ei oikeasti vie aikaa tai vaadi vaivaa! Nyt kaikki keittiöön kokkailemaan kunnon sapuskaa <3 

-E