Mieli Motivaatio Muoti ruoka terveellisyys treenaaminen Treeni Yleinen

Be your own hero

Fitness-intoilu on nyt huipussaan. Se on toki hienoa, mutta tälläkin on varjopuolensa. Nyt ei ylistetä sitä, kuinka upeaa ja mahtavaa on syödä oikein ja treenata hyvin. Pysähdytään hetkeksi ja katsotaan mitä kaikkea tämä kirkas ulkokuori kätkee taakseen. Ympäristö muuttuu, maailma muuttuu. Aikuistuminen aloitetaan yhä nuorempana ja halutaan olla jotain, mihin ei olisi edes valmis. Tähän muutokseen vaikuttaa moni, ja tämä on varmasti pysäyttämätön muutos. Yhä nuoremmat tytöt ottavat paineita ulkonäöstään, diettaavat ja urheilevat kuin hullut. Skipataan ruokailuja tai syödään kuin hiiret. Painon tarkkailusta tulee jokapäiväinen traditio ja lasketaan paljonko kaloreita juoksulenkki kuluttikaan. Ei tämän näin pitäisi mennä! Elämän kuuluisi olla sinunlaistasi, sellaista että juuri sinä nautit siitä. On upeaa voida hyvin, ja tähän vaikuttaa ehdottomasti terveelliset elämäntavat. Urheileminen nostattaa mielialaa sekä muokkaa omaa kehonkuvaa positiivisesti. Myös terveellinen ruokavalio vaikuttaa automaattisesti enegiatasoihin ja yleiseen fiilikseen, sekä mielen ja kehon hyvinvointiin. Mutta sitten kun tästä kaikesta tuleekin pakkomielle, mennään pahasti pieleen. Zumba-Pumppi-Zumba-Pumppi ja 4 tunnin hikoilun jälkeen syödään yksi omena. Tästä terveellinen ja onnellinen elämä on kaukana.

1013111_10152112347399816_1210019307_n

Parempi itsetunto, onnellisempi sinä

  • Tee mistä pidät. Valitse laji josta pidät aidosti! Ei sinun ole pakko käydä lenkillä vaikka se olisi kuinka trendikästä tahansa. Kun valitset lajin josta pidät, motivaatiosi pysyy yllä ja olet onnellisempi.
  • Muista että sinunlaistasi ei ole toista. Opettele rakastamaan itseäsi; Mitkä ovat asiat joista pidät eniten itsessäsi? Missä olet hyvä? Mieti positiivisia asioita negatiivisten sijaan. Voit myös pohtia mitä asioita voisit kehittää itsessäsi jotta olisit onnellisempi. Työstä niitä, ja kehity ihmisenä! – Emme ole koskaan valmiita.
  • Kerää ympärillesi ihmisiä, jotka välittävät sinusta aidosti. Karsi kaveripiiristäsi ihmiset, jotka aiheuttavat huonoa fiilistä sinussa. Ystävien tulisi olla se nostattava ja piristävä lääke, jotka saavat olosi hyväksi.
  • Tee asioita jotka tekevät sinut onnelliseksi! Jos sinulla olisi fitnessmallin kroppa, olisitko onnellinen? Jos se tekee sinut onnelliseksi, tee töitä sen eteen. Usein kuitenkin sisäiset asiat ovat ne, jotka tuovat onnellisuuden. 

mc-random-68

Rumasta ankanpoikasesta joutseneksi fairytale?

Ulkonäköpaineet ovat nyky yhteiskunnassa kovat. Ymmärrän hyvin nuorien työttöjen paineita – Oli minullakin niitä. En pitänyt pepustani, se oli liian suuri. Nyt rakastan peppuani. Toki olen muutamia kyykkyjäkin tehnyt sen eteen. Vihasin korviani – Olo oli kuin Dumbolla. Muistan kun menin laittamaan ensimmäiset reiät korviin. Ajattelin että nyt korvistani tulisi kauniit! Eivät ne muuttuneet, mutta onneksi minä muutuin. Hyväksyn korvani, eivätkä ne ole oikeasti edes isot. Muistan myös suurimmaksi murheekseni hampaani. Ne olivat vinot! Pikku vampyyri. Hammaslääkärissä sanoivat että kyllä ne siitä suoristuvat kun painelet niitä. Painelet niitä? Eivät ne siitä suoristuneet vaikka kuinka painelin ikenet verillä. Nyt pidän hampaistani, ja pikku vampyyrina on ihan kiva olla  😉 Kun aikaa kuluu, opimme hyväksymään itsemme sellaisena kuin olemme. Sen sijaan suhtautumistamme ja luonnettamme voimme muokata ja suosittelen sitä jokaiselle. En olisi tässä, jos yhtenä päivänä en olisi ymmäränyt omia heikkouksiani ihmisenä. Halusin kehittyä paremmaksi ihmiseksi, itseni vuoksi sekä myös muiden ihmisten. Kuitenkin lopulta se, mitä sisältämme löytyy, ratkaisee kaiken. 

sb-random-40-4

 

sb-random-40-52
Se mitä me näemme, ei ole aina koko totuus….

 My story

Moni nuori tyttö sairastuu syömishäiriöön. Syömishäiriö ei aina näy ulospäin, sillä syömishäiriöitä on erilaisia. Olen myös itse kokenut tämän. Itseni kohdalla tämän laukaisijana oli ihmiset, jotka menetin elämästäni yhdellä iskulla. Kaksi minulle silloin suurinta tukipilariani olivat poissa. Ymmärsin itse, että kaikki ei ollut hyvin. Treenasin, hoidin velvollisuuteni ja kaikki vaikutti ulkopuolisen silmin oikein hyvältä. Kuitenkin pinnan alla, olin todella surullinen ja kadoksissa. Ymmärsin kuitenkin itse missä mennään ja yritin myös hakea apua. Avun saaminen osoittautui todella vaikeaksi monien lääkärikäyntienkin jälkeen. “Kaikkien testien tulokset ovat normaalit, eikä sinulla ole myökään ylipainoa tai alipainoa, joten olet ihan terve”. Minua ärsytti suunnattomasti. Tutkin itse asiaa ja törmäsinkin artikkeliin joka auttoi lopulta minut jaloilleen. Olin löytänyt nimen tälle kaikelle. Sairastin ahmintahäiriötä, jota kutsutaan nimellä BED (Binge Eating Disorder). Tämä oli aikaa, jolloin kasvoin ihmisenä enemmän kuin ikinä. Tiesin että kaikki on minusta kiinni. Tieto tästä diagnoosista helpotti minua suuresti ja tästä alkoikin parantuminen. Minun piti saada elämäni tasapainoon ja löytää itseni sisältä balanssi ja hyväksyminen. Kävin paljon joogassa, sillä tunsin että se rauhotti minua aidosti. Karsin ympäriltäni tuolloin myös ihmiset, jotka eivät tuoneet elämääni mitään hyvää. Tämä oli tie, joka minun oli rakennettava itse. Myöhemmin hyvä ystäväni kertoi, että oli sairastanut samaa. Oli helpottavaa löytää joku, kenen kanssa pystyin puhumaan tästä. Uskon että vahva luonteeni ja aikaisin itsenäistyminen vaikuttivat myös tähän kaikkeen – niin hyvässä kuin pahassa.

11Stop letting people who do so little for you control so much of your mind feelings and emotions. -Will Smith

Joten haluan vain sanoa teille kaikille ihanille nuorille tytöille, nauttikaa nuoruudesta, teillä ei ole kiire mihinkään! Heittäkää roskiin ne vaaleanpunaiset lasit silmiltänne ja tehkää elämästänne teidän näköistä. Ole oma persoonasi, olet paras juuri niin <3

Olin tänä vuonna Diilin fiinaalissa katsomossa ja tirauttelin kyyneleitä kun Maria Drockila kertoi Supersiskoista. Supersiskojen tehtävänä on madaltaa nuorten tyttöjen kynnystä hakea apua sekä ehkäistä heidän syrjäytymistään. Kerrassaan upea hanke, ja hyvin tarpeellinen!  http://www.supersiskot.fi/

“When life gives you a hundred reasons to cry, show life that you have a thousand reasons to smile”

Muuttakaa asioita joihin voitte vaikuttaa, hyväksykää ne joihin ette voi.  Love, E

life-best-great-famous-inspirational-motivational-wise-quotes-1500