Aamiainen dieetti elämäntapa Elämäntyyli Fitness hyvinvointi Illallinen loma maidoton ruokavalio Matkailu Matkustaminen ravintolat ruoka smoothie terveellisyys Treeni

TEL AVIV – My favourites

Minifitness_Healthyfood_Tel aviv

Paahtavaa aurinkoa, rantahiekan lämpöä jalkapohjissa, meressä polskimista ja auringonlaskun ihastelua. Sitä tosiaan hieman odotin, mutta haaveeksi tällä kertaa sai jäädä. Saimme sen sijaan ihailla lähemmäs viikon verran Israelin omaa ihmettä, vesisadetta ja salamoita – paikallisille herkullinen sää, turisteille ei ehkä se mitä lomalta haaveilisi ensimmäisenä. En kuitenkaan usko että olisimme voineet paremmin aikaamme käyttää, sillä takana on äärimmäisen tehokas työreissu!

Materiaalia saimme huonosta säästä huolimatta ja viimeiselle päivälle siunaantui sitä kaivattua aurinkoakin. Siinä tuli kiire laittaa kamat kassiin ja rynnätä etsimään sopivaa kuvauslokaatiota. Danin viettäessä ansaittua vapaapäiväänsä Israelissa asuvien sukulaistensa kanssa, minä ja kameramies Ilari suunnistimme kuvaamaan treenivideota. Saimme kasaan ihan mieletöntä materiaalia ja odotan sen julkaisemista jo aivan innoissani täällä!

Tel Aviv on Israelin modernein ja länsimaisin kaupunki. Yöelämä on todella vilkasta ja ravintolakulttuuri kukoistaa. Kutsunkin tätä maata todelliseksi ruokamaaksi, sillä olen tämän reissun aikana saanut nähdä ja kokea huikeita makuelämyksiä dieetistäkin huolimatta. Esillepano, värit ja maut ovat todella ruokafiilistelijän makunystyröille ja verkkokalvoille lähellä täydellisyyttä. Salaatteja, kasviksia ja hedelmiä on tarjolla todella runsain mitoin marketeista ravintoloihin ja toreihin.

Maitoa ei juurikaan ruoanlaitossa täällä käytetä, jonka vuoksi myös maidottoman ruokavalion noudattaminen on todella helppoa. Ravintoloissa sai helposti tilattua esimerkiksi paikallista valkoista (Denis/Sea bream) kalaa ilman kastikkeita ja lisukkeen sai aina vaihdettua runsaaseen kasvis- tai salaattitarjontaan. Josta päästäänkin siihen, mihin ravintoloihin kannattaa suunnata! Tässä omia suosikkejani Tel Avivista.Minifitness_Tel aviv_healthy food Minifitness_fruits-Israel

Treenin jälkeen tai välipalaksi

B-FRESH kahvila

Täältä saat erilaisia smoothieita, joihin voit lisätä halutessasi whey-proteiinia. Menussa on ilmoitettu erikseen mm vegaanivaihtoehdot ja jokaisen smoothien kalorijakauma. Ihan mielettömän hyviä smoothieita ja hyvä palvelu!

Aamiaiselle

Landwer Cafe, Rothschild

Täältä sai mielettömän hyvän aamiaistarjottimen, tuoreita mehuja ja hyvää kahvia myös soijamaidolla! Pyysin itse erikseen omeletin dieetin mukaisesti ja he tekivät sen hyvin ystävällisesti. Oma puuro oli kuitenkin mukana ja toivat kuuman veden tätä varten. Marjoja ei oikein löydy mistään, mutta hedelmiä löytyy kyllä. Aamiainen on runsas ja salaattia tarjoillaan myös täälläkin. Totesimme paikan niin hyväksi, että kävimme täällä jokainen aamu vaikka vaihtoehtoja olisikin löytynyt paljon. Hyväksi siis todettu! Kahvilakulttuuri on täällä pinnalla – paikallisetkin nauttivat kahvinsa mieluummin kahvilassa kuin kotona

Minifitness_B-FResh_smoothiebar Minifitness_Smoothie_Tel aviv_B-FRESHMinifitness_Adidas_travelling

Lounaalle

Terveellistä, raikasta salaattia löytää ympäri kaupunkia! Terveellisen lounaan nauttiminen shoppailukierroksen sivussa ei voisi olla helpompaa

Illalliselle

Rentoa Porter & Sons Restaurant

Paikka saattaa näyttää vain oluisiin erikoistuneelta brittiyyliseltä baarilta, mutta se kätkee sisäänsä mielettömän maukasta ruokaa. Myös terveellisiä vaihtoehtoja löytyy hyvin! Ihana palvelu, paljon asiakkaita. 

Paikallista The Brothers – Ha’achim Restaurant

Paikallista Israelilaista ruokaa parhaimmillaan! Mielettömiä alkupaloja ja aivan loistavia erilaisia liharuokia. Mahdollisuus viettää illallista myös ulkona.

Hienostunutta Kimel Restaurant

Yksi parhaista ravintoloista ehdottomasti. Palvelu hieman kuivaa, mutta ruoka paikkasi sen täysin. Hieman kalliimpi, mutta hinnan väärti. Keittiössä ahertaa Israelin yksi parhaimmista kokeista ja se näkyy kyllä lautasella. Tunnelmallinen paikka, jonka vaaleasta kalasta tehty cheviche oli aivan mieletön!

Koko perheen ravintola Dixie Grill Bar Restaurant

Amerikkalainen ravintola jonka ruoka-annokset ovat todella isoja! Alkupalat jopa pääruokaa parempia. Paikka vaikuttaa ulkoapäin hämärältä pubilta, mutta kätkee kuitenkin sisäänsä mukavan perheellekin soveltuvan illallisen. Ruoka hyvin tyypillistä jenkkiä jos siitä tykkää. Tilasin itse riisiä, salaattia ja valkoista kalaa, joten myös vaihtoehtoja löytyy hyvin.Minifitness_Dinner_Tel aviv Minifitness_The Brothers restaurant

Ruoka-annokset ovat usein Israelissa todella isoja! Alkuruoka on hyvin tyypillinen osa illallista ja meistä saattaakin usein tuntua sen riittävän jo itsessään.

Israelissa on tottakai helppo syödä myös epätarveellisiä herkkuja, mutta parasta maassa on nimenomaan terveellisen vaihtoehdon olemassa olo! Menit sitten pikaruokaravintolaan tai kadun varressa nököttävään shawarma-kioskiin, löydät aina terveellisemmän vaihtoehdon halutessasi. Kuitenkaan mikään fitness-boomin huumassa elävä kaupunki tämä ei ole, vaan paremmin kuvailisin Tel Avivia hyvinvoinnin-kaupungiksi. Ihmiset liikkuvat paljon pyörillä, lenkkeillen ja kuntosaleille riittää kysyntää. Kaupunki minun makuuni! Hintatasoltaan Suomen luokkaa, joten rahaa saa kyllä palamaan helposti.

Love this city – E <3