Blogi hyvinvointi Motivaatio

Vahvuuksien kautta löysin unelmatyöni

eeviteittinen_vahvuuksien:kautta_loysin_unelmatyoniJo hyvin varhain meille yritetään kertoa, kuinka meidän kuuluisi tunnistaa omat vahvuudet ja heikkoudet. Muistat varmasti ne roolileikit, joissa kokeiltiin eri ammatteja. Mihin rooleihin sinä päädyit? Itse olin joko TV/Radio-juontaja, liikunnanopettaja, urheilija tai äiti. En muista leikkineeni lääkäriä tai kampaajaa ikinä. Olemmeko oikeasti ohjautuneet tietämättämme jo hyvin varhain omien vahvuuksiemme pariin? Jos näin on, kuinka ihmeessä me sitten kadotamme tuon sisäisen palomme iän myötä? Saatamme päätyä meille täysin väärään ammattiin, josta osa ymmärtää lähteä, toiset jäävät paikalleen makaamaan. Molemmille tyypeille oman kutsumuksen löytäminen on kuitenkin innostavan arjen ja elämän ilon kannalta äärimmäisen tärkeä juttu. Motivaatio syntyy siitä, kun saamme tehdä jotain missä koemme olevamme hyviä.

Ajattelin olevani hyvä tiimin assistentti. Se oli työni ennen kuin päätin lähteä yrittäjäksi. Olin hyvä vetämään ryhmää ja sain asioita tapahtumaan. Olen hyvä pitämään useampaakin narua kädessä yhtä aikaa ja rakastan ihmisten kanssa työskentelyä. Projektit tuovat oman potentiaalini parhaiten esiin, sillä siinä voin mennä täysillä kohti maalia. Myös rutiinit ja vastaavasti pieni jousto työajoissa tuntui erittäin loistavalta. Työryhmä oli innostava ja nuorekas. Olen aina mennyt kutsumukseni perässä, mutta toisaalta taas irroittanut siitä silloin, kun on ollut sen aika. Olin joskus vannonut, ettei minusta tulisi yrittäjää – olinhan nähnyt sen läheltä jo kotona, kun isäni paiski ympäripyöreitä päiviä ja pinnaa kiristi. Toisaalta näin myös onnistumisia ja sen, mitä intohimolla voi saada aikaan. Isälläni oli kaksi menestyvää bisnestä, nyt hän on jäänyt ansaitulle eläkkeelle. Isäni on aina opettanut, kuinka asioita ei tapahdu odottamalla, vaan tekemällä. Lopulta näin tieni tulleen päätökseen assistenttina ja päätin uskaltaa yrittää. Sain silloin paljon kannustusta ex-puolisoltani, jonka tuki oli tuolloin korvaamatonta. Jokainen meistä tarvitsee sen puskun jostakin. Ajattelin, ettei minulla ollut oikeastaan mitään hävittävää. Jos homma ei pelittäisi, voisin aina palata takaisin palkkatöihin.

eeviteittinen_blogi_tyohyvinvointi_vahvuuksien_hyodyntaminen eeviteittinen_Puma_outfit_sport

Aloin tekemään sitä mikä tuntui kaikkein omimmalta jutulta. Halusin liikkua ja kannustaa, koska olin siinä hyvä. Siirryin täysipäiväiseksi yrittäjäksi Pt:n koulutuksellani. Osaamista yrittäjyydestä löytyi myös hieman merkonomin tutkinnon tukemana, mutta alku oli kaunistelematta aivan karmea. Jos aloittaminen oli helppoa, niin oli jatkaminenkin. Uskoin kuitenkin kykyihini ja omaan kutsumukseeni. Silloin kun en kyennyt siihen itse, sain muistutuksen viereltäni.

Tämä tuntui ihan erilaiselta. Tuntui että työlläni oli syvempi merkitys, eikä se ollut enää vain pelkkä työ. Sain auttaa ihmisiä, inspiroida ja tehdä asioita monella eri tavalla. Työkuvani oli hyvin värikäs. Tein valmennuksia, kirjoitin ja tein niiden ohella mm Tv:tä, kuvauksia ja erilaisia yhteistyöprojekteja. Tuntui että pääsin toteuttamaan itseäni ja määräämään omista asioistani. En ole koskaan pitänyt siitä, että joku muu määrää kaiken. Projektit ja työpäivät eivät tuntuneet suorittamiselta.

Halusin vain vahvemmin löytää omat vahvuuteni ja työskennellä niiden parissa. Tarkoittaako se heikkouksien unohtamista? Ei sentään. Niitä kannattaa kehittää, mutta jos jatkuvasti työskentelet pelkästään epämukavuusalueellasi, et koe iloa ja onnistumisia. Siitähän työssä on kyse. Jos sen sijaan saat työstää ja kehittää vahvuuksiasi, koet saavasi aikaan asioita. Koet olevassa jossakin erityisen hyvä, etkä koe puskevasi liikaa. Jotenkin ne kulkevat omalla painollaan. Kuitenkin silti tärkeimpänä; jaksat, olet innostava ja motivoitunut.

Voimista itseäsi vahvuuksiesi kautta ja löydä oma tiesi. Tee päivässä enemmän asioita, joissa koet innostumista, iloa ja onnistumisia. Tee asioita jotka tuntuvat luontevilta, eivätkä pakotetuilta. Tietenkin myös nykyisessä työssäni on asioita, joista en pidä tippaakaan, mutta se on vain pieni prosentti sen kaiken hyvän keskellä. Enkä ole kaikessa edes hyvä, mutta pyrin korostamaan silloin vahvempia puoliani.

eeviteittinen_motivoidu_tyossasi_vinkit_vahvuuksien_hyodyntamiseen

Kukaan ei kykene käsittelemään jatkuvaa epäonnistumista ja riittämättömyyden tunnetta. Oli kyseessä työ, parisuhde, urheilu tai vapaa-aika, pidäthän huolta omien vahvuuksiesi vapauttamisesta. Sen avulla jaksat ja saat käsittämättömän määrän energiaa arkeesi. Kokeile vaikka! Kun saan olla luova, toteuttaa ideoitani, liikkua ja olla tekemisissä muiden ihmisten kanssa, koen olevani oma itseni. Intohimo on kaikki kaikessa.

Niille omille vahvuuksille ei välttämättä ole aina helppoa lähteä, vaikka se tuntuisikin ajatuksena hyvältä. Sitä saattaa silti epäillä itseään ja pelätä epäonnistumista. On kuitenkin selvää, että nekin auttavat meitä löytämään kuhunkin tilanteeseen parhaiten sopivimman ratkaisun. Uskalla!

Tsemppiä viikkoon <3 -E

Asu – Puma