aerobinen harjoittelu arvonta Elämäntyyli Juoksukausi juoksukengät Mieli Motivaatio treenaaminen Treeni

Utopiaa

Minifitness_stronisthenewskinny_puma_runninshoesStrong is the new skinny. Olet varmasti kuullut tästä, siltä tältä ilmiöltä ei ole voinut sulkea korviaan tai silmiään. Yhä useammat jumppatasolta lähteneet liikkujat asettavat itselleen kisatavoitteita – hienoahan se on ja varsin kunnianhimoista, mutta onhan siinä nurjakin puolensa. Tarvitseeko kisata ollakseen vakavasti otettava treenaaja? Oletko muuten täysi läppä trikoissasi ja glittereissäsi?

Miksi osa meistä naisista sitten uskoo pääkopassaan vieläkin siihen, että syödä ei saa. Minähän lihoan, apua. Et sinä lihoa mistään muusta kuin niistä karkeista ja epäsäännöllisestä, riittämättömästä ruoasta. Puhdas ja monipuolinen ruokavalio ei ole se lihottava loitsu, eikä sekään valitettavasti yksinään kasvata sinulle Arnoldin hauiksia. Kyllä siihen lihasmassan kasvattamiseen saadaan ja joudutaankin tekemään työtä enemmän kuin moni meistä on edes valmis ahertamaan. Puhdas totuus on se, että monella ei kantti ja pää kestä. Tai terveys. Miten nämä kaikki näkemykset voivat olla molemmat niin kaukana toisistaan ja kuitenkin molemmat niin yhtä väärässä?

Minifitness_juoksukusi_puma“Kävin nyt kuukauden salilla ja voimatasot on nousseet jo niin, että oli pakko lopettaa. Etten vain vahingossakaan kasvaisi isoksi”

“Aloitin kesää kohden projektin, jossa laskin ruokamäärät mahdollisimman alas. Karsin myös hiilarit hyvin alas. Teen lenkkejä 5 kertaa viikossa”

Ensinnäkin vieläkin, et sinä kasva. Meistä on ehkä 0,1 prosenttia sellaisia mutanttiyksilöitä, joiden tarvitsee vain käskeä lihasta kasvamaan ja se tottelee. Hyviä geenejäkin tuolta toki löytyy. Ihannetilanteessa rasvaa ei juuri kerry ja lihas kasaantuu nätisti. No minä en ole niitä wonder womaneita. Voih muistan kyllä vielä ne kultaiset päivät, kun päkki näkyi yrittämättä. Heikko lenkkini on edelleen jalat. Massa tuntuu liukuvan reisistä jonnekin ihan muualle. Salin lattialle? Vahvuuteni on yläkroppa, mutta sitäkin on hakattu monia vuosia. Jalkani eivät tottele muita käskyjä kuin “juokse tai kovaa”. Voih kaivan teille vielä ne rimppakinttu kuvani spagettikäsillä!

Eniten olen kauhuissani tytöistä, joilla ajattelumalli pyörii laihuuden ihannoimisessa. Tarkoitan tällä sitä syömättömyyttä. Haluan kertoa niille yhden asian. Söin todennäköisesti aika samoin kuin sinä joskus. Vähän ja hyvin tarkasti. Vähän hiilareita ja lima poskella hyppelehtien juoksupoluilla. “aaa tämä on niin siistiä”. Ei se oikeasti ollut. Ollaan vakavia. Takapuoli kertoo kaiken. Noi jätkät näkee tuolla kaupungilla kyykkäätkö vai juoksetko. Onko sitä pakaraa vai ei. Sitten se tärkein – näytän muuten pirun paljon paremmalta tapaukselta nyt, kuin hihhuli puunhalaajana. Syön myös tuplasti  enemmän ja lihastakin löytyy. Niin ja oli minulla vielä punainen tukkakin silloin. Lyhyt.

Joten vaikka kesällä olisikin tosi kiva tehdä vaan lenkkiä, älä laiminlyö lihasharjoittelua. Sen ei tarvitse olla välttämättä sitä perus hauiskäännön tuijottelua ja sen pussailua, vaan se voi olla myös jotain toiminnallisempaa. Kiertoharjoittelut ovat erittäin hyvä, tehokas ja monipuolinen tapa rasittaa lihaksistoa – se ei ole tylsää, sillä eihän siinä ehdi puuskutukseltaan mitään edes pohtimaan? Oletko käynyt ohjatulla toiminnallisella tunnilla? Lihakset tuovat ryhtiä, voimaa ja muotoa kehoon! Ei se tarkoita että sinunkin kuuluisi olla ISO. Minä toivon sitä kasvunpyrähdystä edelleen joka ilta. Jaloissani on edelleen kasvukipuja 😉

Fitnesstukku_magazine_finland_minifitness_expertpanelAina tässä hommassa on eväitä, joita työstää lisää. Mikäläisen picnic-kori täyttyy jokaisen päivän jälkeen ihan uusilla eväillä. Tämä on päättymätön tie, jota pitää janota. Monilla se lopahtaa ja saattaahan se lopahtaa vielä minullakin, eihän sitä tiedä. Tosin nyt minusta tuntuu, että mitä enemmän kolikoita tähän possuun syötän, sitä ahnaammaksi se tulee. Se haluaa säästää ja paljon!Mutta oikeasti ystäväni, tee asioita omalla intohimollasi ja draivillasi. Tee sitä, mistä sinä saat fiilistä ja voimaa. Mutta pliis tee sen juoksun lisäksi myös vähän lihasvoimaharjoitteita.

Kesäkondikseen voi hakea vinkkejä uudesta Fitnesstukun lehdestä, josta löytyy kaksi aukeamaa lukijoiden esittämiä kysymyksiä ja meidän eksperttipanelistien vastuksia. Minifitness on käynyt vastailemassa kinkkiseen kysymykseen mm siitä, tarvitseeko niitä jalkoja erikseen treenata jos niillä kuitenkin juoksee? 😉 Lehden saa tilausten yhteydessä mukaansa. Tulen kirjoittelemaan sinne myös jatkossa!

Koska haluan tukea teitä myös kovasti kohti teidän omia tavoitteitanne, arvon yhdelle lukijalle mahtavan Fitnesstukun lisäravinnepaketin! Kerro minulle sinun oma juttutoiveesi, josta haluaisit täällä kerrottavan. Toteutan näistä parhaan idean ja paketti lehden kera lähtee myös idean kuningattarelle! (miksi ei kuningaskin voisi osallistua bikinipepun perässä)

Arvonta päättyy tiistaina 8.4.

Kiitos kaikille kommenteistanne. Niitä tulikin hirveä määrä ja ideoita tuli PALJON. Iso kiitos <3 Onni suosi tällä kertaa nimimerkkiä Kmatilda. Hänen toivepostauksensa tullaan julkaisemaan piakoin aiheesta matkustaminen ja treeni. Voittajalle on ilmoitettu sähköpostitse.

Minifitness_Fitnesstukku_arvonta_bikinishapeMinifitness_fitnesstukku_arvonta_bikikuntoon

 

“Massan mukana on mukavaa, mut siihen pystyy kuka vaan”

Nyt ne pyörät pyörimään! Vielä on aikaa neiti Näpsät -E

 

 

*Arvonnan tuotteet saatu yhteistyössä Fitnesstukulta