arki Elämäntyyli Hieronta hyvinvointi kehonhuolto Kilpaurheilu kisakausi Kuulumisia Mieli Motivaatio Muoti onnellisuus Palautuminen Stressi Terveys treenaaminen Treeni uni

AIKAKONEESSA

minifitness_minisuomiMiksi menneisyyttä tulisi kaivella? Sehän on mennyttä, emmekä pysty vaikuttamaan kuin tähän hetkeen. Edes tulevaisuudessa tapahtuvat asiat eivät ole meidän käsissä. Lapsuutemme ja nuoruutemme on kuitenkin aikajakso, johon olisi jokaisen hyvä palata jossakin vaiheessa elämäänsä. Meillä jokaisella se on erilainen. Toiset ovat kokeneet koviakin asioita, joihin pieni ihminen ei olisi välttämättä ollut millään tavalla valmis.

Usein lapsuuden läpikäyminen tapahtuu kolmenkympin korvilla. Sinne palataan kun itse ollaan valmiita hankiselle kasvulle. Ollaan valmiita kohtaamaan ne lapsuuden haamut. Se matka ei aina nimittäin ole ihan helppo. Tämä aihe tuli mieleeni katsoessamme tyttöjen kanssa perjantai-iltana Vain Elämää-jaksoa, jossa Miklu kertoi rankkoja kokemuksiaan lapsuudestaan ja kuinka nuo kokemukset häneen silloin vaikuttivat. Ne myös muokkasivat hänestä sellaisen kuin hän on tänä päivänä.

Muutos ei ole koskaan mikään itsestäänselvyys. On matkattava takaisin lapsuuteen jos haluaa muuttaa tai ymmärtää aidosti omia toimintamallejaan, käyttäytymistään ja reagointitapojaan. Toki iän myötä kasvamme, mutta syvimmät muutokset eivät tapahdu jos emme ole valmiita hyppäämään. Tämä on tärkeää paitsi itseäsi varten, myös läheisiäsi ja itseasiassa koko maailmaa varten. Meidän energiakentät vaikuttavat ihan kaikkeen minkä keskellä olemme ja elämme. Voit itse päättää millainen on sinusta huokuva energia maailmaa ja itseäsi kohtaan.

Kun alkaa muuttamaan omaa elämäänsä ja työstämään omia puutteitaan tapahtuu ihmeellisiä asioita myös ympärilläsi. Muutos tapahtuu kun näkee ensin omat puutteensa, hyväksyy virheensä ja haluaa kehittyä ihmisenä nimenomaan itseään varten. Ei ketään muuta varten. Silloin muutos on pysyvä ja säteilee kaikkialle. Tärkeintä on olla täysin oma itsensä ja pyrkiä kehittämään niitä omia vahvuuksiaan ja avata lukkojaan tullakseen kokonaisemmaksi. Elääkseen vieläkin enemmän!

Asiat jotka ovat tapahtuneet menneisyydessäsi eivät ole aina hyväksyttäviä mutta ne on silti osattava antaa jossakin kohtaa anteeksi. Niistä on päästettävä irti. Meidät on muokattu lapsena sellaiseksi kuin olemme, halusimme tai emme. Sitä emme pysty muuttamaan, mutta pystymme vaikuttamaan siihen miten toimimme nyt.minifitness_fila

Joitakin jo varhaisessa kasvuvaiheessa opittuja toimintamalleja tai tapoja on joskus vaikea muuttaa. Joskus mietin itse sitä miksi minä haluan käydä omaa lapsuuttani läpi ja siellä kohtaamiani vaikeuksia? Onko järkeä kaivella ja avata niitä arpia? Ehdottomasti. Koen kykeneväni sitä kautta ymmärtämään omaa itseäni paremmin tänä päivänä.

Olen käynyt näitä asioita itse läpi mentaalivalmentajani kanssa, jonka kanssa olemme käyneet niin urheilijan elämääni, kuin myös muuta elämääni läpi. Joskus on hyvä katsoa asioita täysin ulkopuolisen silmin. Olen myös käynyt Rosen-terapiassa, jossa käydään kehoon pakkautuneita energioita läpi ja vapautetaan niitä ulos. Se on kehonterapiahoitoa, jossa käsitellään jännittyneitä lihaksia pehmeästi. Hoito auttaa tiedostamaan lihasjännityksiäsi ja hengitystapaasi – onko se ehkä pinnallista? Hoito lisää ymmärrystä omista toiminta- ja reagointitavoista ja mahdollistaa sitä kautta muutoksen. Siellä sen kaiken ulos päästäminen on itselleni kanava, joka avaa niitä lukkojani. Lukkoja, jotka haluaisin kovasti pitää kiinni, koska se olisi helpompaa. Helpompi ei ole kuitenkaan avain kasvuun ja oppimiseen. Opettelen tuolla ilmaisemaan tunteitani ja päästämään kaikki tunteet ulos. Se on auttanut. Lihasjännitykset ovat helpottaneet ja hartiat ovat keventyneet. 

Rosen-hoitomenetelmän hyötyjä
 
  • rentoutuminen
  • tunteiden tunnistaminen
  • fyysisien kipujen ja kireyksien helpottuminne
  • itsetuntemus lisääntyy
  • ymmärrys omaan jaksamiseen ja rajoihin hahmottuu paremmin
  • yleinen hyvinvointi ja luovuus kasvavat
  • opit ymmärtämään omi atarpeitasi yksilönä ja löydät uusia polkuja elämääsi
  • stressi ja väsymystilat lievittyvät

Hoitoa hyödynnetään useissa tapauksissa ja monipuolisesti. Itse käyn siellä kun olo tuntuu oikealta ja vastaanottavaiselta. Mitään ei ole hyvä pakottaa, sillä silloin muutoksia ei tapahdu.minifitness_mini_gowithyourgut

Näiden energioiden ja asioiden avaamisen jälkeen olen kuitenkin aina oivaltanut jotain todella merkittävää, joka on yksi askel lisää kohti muutosta. Haluan kyetä kasvamaan ihmisenä, jotta minä voin paremmin ja jotta läheiseni voivat paremmin. Tällä on dominoefekti ihan kaikkiin täällä. Mitä useampi meistä uskaltaa ottaa askeleen kohti oman elämänsä syvempää kehitystä, sitä parempi paikka meillä täällä on. Säteilemme hyvää oloamme ulos joka päivä!

Äitini ei ymmärtänyt miksi kaivelen vanhoja asioita, jotka ovat jo tapahtuneet. Ei hänen tarvitsekaan ymmärtää, riittää että minä ymmärrän. Olen nähnyt jo itsekin sen mitä tapahtuu jos asioita ei käsittele vaan niitä vain kantaa mukanaan. Kaikki tunteet ovat sallittuja. Muistakaa tuntea ja ilmaista itseänne! Meillä on koko elämä aikaa oppia ja kehittyä.

-E <3