Elämäntyyli Ruokailu terveellisyys treenaaminen Treeni

Elä omaa elämääsi

Minifitness

Elä omaa elämääsi, älä muiden. Meillä jokaisella on omat haaveemme. Miksi kuitenkin tuntuu, että kaikkien tulisi mahtua edes jotenkin päin samaan muottiin? Treenaaminen ja terveellinen syöminen kun tuntuu olevan vähän jopa pakollinen status. Monilla se tuntuu vaativan myös kisoihin osallistumisen, vaikka kroppa ei olisikaan luotu lajiin sopivaksi.

Tarvitseeko meidän kaikkien haluta samaa? Kulttuuritalo oli eilen loppuunmyyty. Iso lauma ihmisiä oli kokoontunut tuijottelemaan ja arvostelemaan lavalla enemmän tai vähemmän pyllisteleviä tyttöjä glitteri-biksuissaan. Tämä buumi vahvistaa vain entisestään sitä, kuinka ihmiset alkavat vieroksumaan terveellistä elämäntyyliä. Todellisuudessa fitness ja terveellinen elämä ovat kaksi eri asiaa, eikä niitä tulisi edes liittää yhteen.

Minifitness_fitness

Fitnesselämä sopii vain harvalle meistä, eikä sen kuuluisi olla status-juttu nuorien naisten keskuudessa. Sitä se kuitenkin valitettavasti selvästi on ja biknisarja alkaa muistuttamaan halpoja missikisoja, joista puuttuu enää kruunut ja kikattelukierros ballerinamekoissa. Lajin upeus katoaa täysin ja kritisointi jatkaa kasvuaan. Luulen etten ollut ainut shokissa oleva kun lyhyiden bikinisarjalaiset tärähtivät lavalle. Niitä oli niin paljon. 

Yhä enemmän nousee esille syömishäiriöisiä ja terveysongelmien kanssa kamppailevia nuoria naisia. Tämä on kuin mikä tahansa muukin urheilulaji. Joko olet lahjakas ja kroppasi malli on luotu tähän, tai sitten ei. Tämä laji ei muuta sinua tai ulkonäköäsi. Se ei myöskään varmasti tee sinusta onnellista, vaan se onni tulee löytää muualta.

Aito kutsumus lajiin onkin sitten toinen juttu ja näitäkin tyttöjä löytää. Arvostan suuresti sitä työtä, jota tämän laji vaatii menestyäksesi siinä. Se vaatii älliä, halua, tahtoa, tietoa ja intohimoa. Se vaatii oikeanlaista fysiikkaa. Pienenä selvennyksenä myös, se ei ole laihuuskisa. Siellä olisi oleellista omata myös lihasmassaa, jota diettaaminen ei saa kuluttaa täysin pois. 

minifitness_sinunelämä

 Elämän tavoitteet, unelmat ja arvot muuttuvat koko ajan. Minun parempi elämäni ei alkanut päätöksestä lähteä fitnesskisoihin. En tarvinnut sellaista määritellääkseni itseäni, ollakseni “status”. Tämä Fitnessunelma alkaa oikeasti olla jo samaa tasoa sen kanssa, että halutaan olla julkkis. Onko elämän arvot vähän sekaisin?

Unelmieni elämä alkoi silloin, kun heräsin siihen, että tämä ei ollut minun elämäni. Tiesin pystyväni parempaan. Tiesin sen vaativan vuosien työtä ja oman minäni muuttamistakin. Kaipasin posiitivisuutta, intoihimoa, turvaa ja aitoa nautintoa elämääni. Niimpä aloitin oman elämäni värittämisen uudelleen. 

Olen oivaltanut monia asioita. Olen oivaltanut oikeiden ja aitojen ystävien merkityksen. Olen löytänyt vahingossa myös elämäni rakkauden, jota en edes osannut etsiä. Ehkä siksi se tapahtuikin. Raha ei tuokaan onnea, vaan lähinnä tietynlaista turvaa elämään. Statuksellasi ei ole mitään väliä. Kuka olet tai mitä teet on ihan sama, jos et itse arvosta ja nauti siitä. Se millainen ihminen sinun sisältäsi löytyy, on ainut mikä merkitsee. 

minifitness_week

 Olen aina ammentanut voimaa ja energiaa liikunnasta. Myös terveellinen ruokavalio muodostui hyvin luonnolliseksi osaksi jokapäiväistä elämääni vähitellen. Aloin nauttimaan aivan eri asioista. Olen bailannut ja syönyt Mäkkärissä, eikä se aika tehnyt minua onnelliseksi. Koostan elämäni yksinkertaisesti asioista, joista MINÄ itse nautin. En suorita, eikä minua kiinnosta mitä joku muu on minun elämästäni mieltä. Nautin, elän ja iloitsen niin monista seikoista elämässäni juuri näin. Ensimmäinen askeleeni alkoi varmaankin silloin, kun kyllästyin terveysongelmiin, jotka aiheutuivat ruoasta. Sitten jäin koukkuun liikunnan  tuomasta hyvästä olosta. 

Tätä tämän päivän tyttöä on rakennettu pala palalta. Toivottavasti ymmärrät, että pala palalta on ihan okei? Nappaa ensimmäinen puraisu siitä, minkä kuvittelisit parantavan omaa elämänlaatuasi. Maistele sitä. Jos se ei ollutkaan se kaipaamasi suupala, sylkäise se pois ja maista seuraavaa. Löydä sinun elämäsi palaset. 

minifitness_tavoitteetjaarvot

 Kaikki kuvat We heart it

 Iloa, energiaa ja positiivisuutta viikkoosi ystävä <3 -E