Aamiainen Elämäntyyli Makeanhimo ravitsemus ruoka smoothie terveellisyys Treeni

Hyvä sydän

 *Yhteistyössä Vaasan 

Minifitness_breakfast_kattaus_terveellinen_aamiainen Oletko sinä työpaikkasi salaatin puputtaja, joka kanniskelee muovirasioissa omia eväitään päivästä toiseen? Muut suuntaavat torstaisin hernarille ja pannukakuille, sinä syöt taukohuoneessa kotoa tuomaasi riisiä ja jauhelihaa. Kahvitauolla on tarjolla pullapitkoja ja keksejä. Romahdatko viimeistään perjantaina, vai saatko pidettyä pääsi?

Sosiaaliset paineet voivat olla todella kovia työympäristöissä ja ymmärrän hyvin ihmisten tuskastelut tämän asian suhteen. Kuinka hankalaa on välillä, kun joka pöydällä on suklaakonvehteja ja muut katsovat sinua oudoksuen. Tämä vaatii vahvaa tahtoa ja totuttelua! Kun selviät muutamien viikkojen yli, homma helpottuu. Kyselyt loppuvat ja saat pitää kipposi.

Minifitness_breakfast_healthyfood_hyväaamiainen

Onneksi minun työpaikallani on ymmärretty oma suuntautumiseni ruokaa ja nykyään saan lounastaa omia ruokiani rauhassa. Saatan myös valmistaa jauhelihan vasta töissä, mikäli en ole kotona sitä ehtinyt tekemään. Kolmen työn pyörittäminen voi välillä venyttää päivät todella pitkiksi ja rankoiksi. Mutta onneksi pidän tästä. Meillä on toimistolla hyvä yhteishenki, eikä töihin ei ole koskaan ikävää tulla.

Halusin järjestää työporukalle terveellisen ja maistuvan aamiaisen. Ei ehkä ihan sellaista meikäläisen puuro-raejuusto kamaa, mutta sellaista, joka maistuu monelle. Keksejä ja pullaa ei ollut tarjolla (onneksi meillä ei niitä juuri syödä), mutta maistuvia Vaasan Kaurasydän -voileipiä löytyi! Jälkkärin kohdalla taivuin sen verran, että paistoin heille croisantteja (ne rakastavat niitä). Löytyi sieltä vähän muutakin, kuten marjoja, hedelmiä, mysliä, luonnonjugurttia ja smoothieita. Olen tässä pienin askelin tuputtanut pojille hieman parempia vaihtoehtoja – tiedättekös sillä tavalla huomaamatta ja vähitellen. Puuroa, pähkiöitä, rahkaa, hedelmiä. Kyllä ne syövät sitä mitä on tarjolla! Tämä aamiainen oli harppaus eteenpäin missiossani – näin ainakin haluan uskoa.

Minifitness_Vaasan_Kaurasydän_Terveellinen_aamiainen2

Minifitness_breakfast_Vaasan_kaurasydän_terveellinen

Kasasin aamiaisleivät Vaasan uusista Kaurasydän-leivistä. Makuina olivat Porkkana ja Kauraleipä. Täytteinä käytin avocadoa, juustoa, salaattia, tomaattia, kylmäsavulohta, paprikaa ja kalkkunaleikettä. Leivät huojuivat täytteissään. Tuoreen croisantin tuoksu täytti sieraimet jo ulko-ovella. Kielet tipahtelivat lattialle ja pian pöytä olikin tyhjennetty. “Tie miehen sydämeen käy vatsan kautta”. Kuulemma osui ja upposi. 

Vaasan Kaurasydän leipien salaisuus piilee siinä, että säännöllisesti sitä syömällä voi alentaa helposti veren kolesteroliarvoja. Taas yksi huijaus kohti poikien terveellistä elämää on suoritettu! Tähän leipätaikinaan on lisätty kauran luontaista beetaglukaanikuitua, joka estää ravinnon mukana tulevan kolesterolin imeytymistä, sekä poistaa elimistöstä siellä jo olevaa kolesterolia. Suositusannos on 3 viipaletta (1½ palaa) päivässä ja vaikuksen voi huomata jo 2–3 viikon käytön jälkeen. Leipä sopii koko perheen aamiaisille! Tiedän mitä tankkaan meidän työpaikan pakastimen täyteen iltapäivän välipaloille.

Minifitness_kaurasydän_smoothie_vaasan_terveellinen

Tein itselleni välipalaksi Kaurasuklaa-smoothien, jonka hurautin nopeasti blenderissä. Ai että maistui hyvältä ja täytti myös hyvin!

Perjantai iltapäivällä söin hieman poikkeuksellisen välipalan. Ei sitä perus rahkaa, pähkinöitä ja marjoja. Teki mieli vähän herkutella. Uusi suosikki herkkuni syntyi nopeasti Omena-mysli Kaurasydämestä. Miltä kuulostaisi leivän päällä maapähkinävoi, banaani ja pähkinät? Slurps. Leipä oli pehmeää ja kosteaa, jonka vuoksi se sopi täydellisesti myös tähän tarkoitukseen.

Minifitness_kaurasydän_omenamysli_herkutteleviisaasti_vaasan

Minifitnesa_Vaasan_kaurasydän_hyväaamiainen_terveellinenvalinta

Minifitness_Capetown_morningcoffee

Olen myös piilottanut perinteiset karkkikipot kaappiin toimistolla, mutta joku ne sieltä aina löytää. Olimme kuitenkin sitä mieltä, että se mitä ei nää, ei tule popsittua niin helpolla. Näinhän se menee. Alamme himoitsemaan silmilämme! Siksi usein laitan esille mieluummin tuoreita hedelmiä työpaikan kahvipöytään. 

En voi sille mitään, että paasaan lähellä oleville ihmisille heidän ruokailutottumuksista. Okei puutun niihin lähinnä silloin, kun aiheesta syntyy keskustelua ja he ovat asialle avoimia. Teen tämän vain sen toisen ihmisen vuoksi, sillä monilla ei ole hajuakaan mitä syödä ja kuinka paljon! Välillä minun tekisi mieli hieman ohjata kaupan eineshyllyllä majailevia ihmisiä valinnoissaan. Maltan kuitenkin mieleni.

Minifitness_Vassan_Kaurasydän_terveellinen_aamiainen2

Minifitness_vaasan_kaurasydän_terveellinen_aamiainen_työpaikalla2

Ps. Rakastan tehdä kattauksia ja erityisesti aamiaisia! Rentouttavaa ja mukavaa puuhaa. Yleensä uppoudun täysin omiin maailmoihini pääni sisällä.

Muistakaa syödä riittävä aamiainen! Se on startti hyvään ja energiseen päivään – ja kyllä paasaan siitä jälleen kerran <3 Ihanaa viikkoa kaikille -E