elämäntapa Fitnesspäiväkirjat hyvinvointi kehonhuolto Motivaatio Muoti Palautuminen Terveys treenaaminen Treeni

Kaikki lähtee selkärangasta

Minifitness_happyface_fridaylookTänään sen oivalsin. Kaikki lähtee selkärangasta. Nyt en puhu pullahyllyn viileästä zombimaisesta ohittamisesta, aamutuimaan salille suuntaamisesta, tai hampaiden pesun rutiininomaisesta puunaamisesta. Nyt puhun siitä, kuinka selkäranka voi rajoittaa liikkuvuutta ja koko kehon terveyttä. Olen nimittäin aika vino nainen. Vasen puoli kropastani oli vielä tunti sitten sentin alempana suhteessa oikeaan puoleeni. Voitte varmaan jo arvata, millainen olo neidillä on ollut muutaman päivän? Tuli fiilis, että nyt pitäisi saada rutinaa selkärankaan ja äkkiä. Niks naksia kehiin. Eilinen itsehoito ei tähän enää tepsinyt, eikä kyllä ihmekään.

Eilen suunnatessani salille tunsin taas tuttua tunnetta alaselässä ja tiesin että nyt ollaan sitten ilmeisesti taas juntturassa. Tätä on lähes mahdotonta hoitaa itse mitenkään, joten ainoa keino näiden jumien avaamiselle on lompsia kiropraktikon vastaanotolle. Se on nopea, mutta varsin tehokas toimenpide. Onneksi olin varannut ajan ViaVitalin Joona Kongalle jo alkuviikosta ihan toisen syyn vuoksi. Migreeni, tuo pirulainen on taas tullut kyläilemään. Sain vinkin tästä hyvästä kirosta ystävältäni, joten tiesin mihin suunnata. Minifitness_Fridaylook1 (kopio)Minifitness_haglöfs_citylook (kopio) kopio

Tiesin jo entuudestaan mitä kiropraktikolla tapahtuu. Vihaan kaikkea rasahtelua, joten se vaati pientä asennoitumista etukäteen. Se oli kuitenkin paljon miellyttävämpi kokemus, kuin kunnon urheiluhieronta on. Se tuska nimittäin kestää ja kestää. Minun lihaskalvoistani kannattaisi mieluummin pysyä kaukana, ellei halua nyrkkiä naamaan kesken hoidon. Tämä käsittely ei oikeastaan sattunut, vaan lähinnä kuulin ja tunsin kuinka selkärankani avautui paineluiden myötä. Se meni omalle paikalleen, vau.

Hetken päästä niskani liikkuivat ja se sentin rako lantiolla oli kadonnut. Meikäläinen oli käynyt hyvällä korjaamolla kiillottamassa vähän maalipintaa ja rassaamassa moottoria entistä ehommaksi! Minusta tuntui siltä, kuin 15 kiloa painoa olisi poistunut harteiltani. Mikä fiilis, huh!Minifitness_fridaylook3Minifitness_Kiropraktikko_ViavitalSitä ymmärsi vasta käsittelyn jälkeen kuinka pahasti paikat olivat olleet jumissa, josta taas seuraa se lihasten kiristyminen. Näistä jumeista johtuu myös ne kompensaatio-ongelmat, kun joku lihas ei kykene suorittamaan sille tarkoitettua tehtävää. Tällöin joku muu lihas joutuu paikkaamaan tämän tehtävää ja velli onkin valmis. Tämänlaisella kierrolla saadaan kroppa todella tukkoon! Vähän niinkuin meikäläinen onnistui juurikin tässä tekemään.

Nämä ongelmat huomaa usein omassa treenissäkin. Eilinen askelkyykky oli todella erilainen oikealta puolelta tehtynä. Se liikkui normaalisti ja tekeminen tuntui suhteellisen kevyeltä. Vasenta puolta hinkatessani liike tuntui tahmealta ja painavalta. Sekin johtui nimenomaan tuosta Si-nivelestä, joka oli pinteessä. Kaikki on lopulta hyvin järkeenkäypää ja jokaiseen ongelmaan on syynsä. Tämä kyseinen vaiva on kuulemma todella yleinen syy selän vaivoihin. 

Tästä taas muistin jälleen sen, kuinka toimintakykyä on tärkeää pitää yllä myös silloin, kun mitään vaivoja ei ole. Mielestäni tämän muistaa monet urheilijat, mutta esimerkiksi istumatyöläisten vaivat olisivat historiaa jos tätä osattaisiin ja muistettaisiin hyödyntää ennalta ehkäisevästi. En halua olla Pisan kalteva torni kuusikymppisenä.

 Ihanaa viikonloppua tyypit <3

Minä olen niin hyvällä mielellä täällä! -E

Liivi – Roxy

Villapaita – Ostettu ulkomailta

Farkut – BikBok

Kengät – Haglöfs

Huivi – Acne

 Kuvat Eveliina/Urheilijan elämää