Aamiainen Elämäntyyli Kiireisen aamiainen Makeanhimo Proteiini ravitsemus Resepti ruoka terveellisyys Treeni

Overnight Oats – herkkusuun aamiainen

Minifitness_overnight oats_elovena_luomu_kaurahiutale_kerrosherkku_aamiainen_resepti

*Yhteistyössä Elovena

Ruokaviikot jatkuvat! Minulla on vielä yksi ihana resepti, joka on pakko jakaa kanssanne. Tämänkin innoittajana toimi Hanna Skyttä ja resepti on perujaan hänen kirjastaan Fuel Food. Hän on ihmeloihtija. Olen jo pitkään halunnut tehdä tätä, nimittäin yön yli tekeytyvää puuroa. Tämä ei kuitenkaan maistu mielestäni puurolta, vaan muistuttaa pikemminkin mysliä. Pakko paljastaa, että puuron sekaan hujautettu kanelipullan-makuinen proteiinijauhe vei kielen mennessään. Ehkä tämä salaisuus olisi pitänyt säilyttää vain itselläni, sillä saatat jäädä koukkuun tähän uuteen aamiaispöydän tulokkaaseeni. Päätin tehdä kerrosherkun, josta löytyy koko aamupäivän starttaava tehopaketti! Saat kerralla hitaasti imeytyviä hiilihydraatteja, proteiinia, kuitua ja hivenaineita, sekä antioksedantteja.

Minifitness_kerrosherkku_aamiainen_elovena_luomu_resepti

Olen tässä vähitellen jopa hieman huomaamattani siirtynyt yhä enemmän ostamaan luomua. En ole mitenkään ehdoton luomun ostaja ainakaan vielä, mutta suosin sitä oikein mielelläni jos vain mahdollista. Olen löytänyt uuden ihanan luomukaupan Töölöstä, jonka nimi on Anton & Anton. Lihat ja kananmunat haluan ehdottomasti luomuna. 

Tässäkin reseptissä käytin Elovenan luomulaatuisia kaurahiutaleita. Elovenalta löytyy myös luomulaatuisia kerta-annospusseja, jotka on helppo ottaa mukaan reissuun!

Minifitness_puuroherkku_overnightoats_resepti_Elovena

Overnight oats -kerrosherkku

1 dl Elovena luomu kaurahiutaleita

2 dl Mantelimaitoa tai luomumaitoa

1 rkl Chia-siemeniä

1/2 tl vanilija-jauhetta

(2 tippaa vanilija steviaa jos haluat)

2 rkl proteiinijauhetta (käytin Cinnamon-roll makua)

Täytteet:

Luomu maustamatonta jugurttia/ Rahkaa/kreikkalaista jugurttia/raejuustoa

Luomu marjoja/hilloa/pähkinöitä 

 Sekoita kaikki ainekset keskenään. Tämän jälkeen laita lasin pohjalle esimerkiksi luomu maustamatonta jugurttia, rahkaa tai kreikkalaista jugurttia. Tämän jälkeen lisää marjakerros, johon voit käyttää tuoreita marjoja tai haluamaasi hilloa! Lisää sen jälkeen kauraseos ja laita jääkaappiin yön yli. Pidä herkkua vähintään 2 h jääkapissa ennen nauttimista, jotta seos ehtii tekeytyä. NAUTI!

(Valmistusaika 5 minuuttia, tekeytymisaika 2h tai yön yli)

Minifitness_overnight oats_resepti_kerrosherkku aamiaiseksi_elovena_luomu

 

Minifitness_elovena_resepti_overnightoats_dieetti-hillo

Löysin Barcelonasta dieettiläisen hilloa! Kaloreita yhdessä annoksessa on 7 kcal ja 100 g 34 kcal. Minua kiinnosti kovin millaiselta näin vähäkalorinen hillo voisi maistua ja se pääsi yllättämään minut täysin. Maistui aivan tavalliselta hillolta ja koostumus oli todella marjaista. Olikin siis pakko kiikuttaa niitä muutama kotiin ja sopii pienissä määrin silloin tällöin vaikka aamupuuron, tai proteiinilettujen kanssa! 

Chia-siemenet

  • Chia-siemenillä on kehoa puhdistava vaikutus, sillä se muuttuu geelimäiseksi kehossamme. Chian kuitu tekee hyvää suolistolle ja se sitoo myös itseensä kuona-aineita.
  • Tasapainoittaa verensokeritasoja
  • Hyvä hyöty esimerkiksi myös painonpudotuksessa paitsi sen puhdistavan vaikutuksen vuoksi, se pitää myös pitkään kylläisenä
  • Sisältää runsaasti omega 3 rasvahappoja, kuitua ja ravinteita (A, B, D ja E-vitamiinit, proteiini) ja kivennäisaineita (jodi, kupari, sinkki, magnesium, manganeesi, kalsium, kalium, rauta) ja antioksidantteja
  • Muista että Chia-siemenet tosiaan sitovat paljon nestettä, joka tulee ottaa huomioon myös leivonnassa

 

Kevyitä herkkuhetkiä, E