Aamiainen Elämäntyyli Motivaatio rasvat ravitsemus Resepti ruoka terveellisyys Treeni

Ruokaviikko osa II – Kookospuuro

Minifitness_health_terveys_resepti_puuro

Aamupuuro on meille monille kovin rakas ystävä. Joskus kuitenkin tekee mieli tuunata sitä! Harvoin tähän energiapaukkuun kyllästyy, sillä se on niin monipuolinen. Viikonloput ovat usein hyvää aikaa tuunailuun ja päädyinkin samettiseen kookospuuroon.

Tämäkin valmistuu nopeasti ja helposti, mutta luo ehdottomasti uuden koostumuksen ja maun perinteiselle marjaisalle puurolle. Kookoksessa piilee myös paljon erilaisia terveyshyötyjä!

Minifitness_kookospuuro_resepti_ihanaaamu

Samettinen kookospuuro kahdelle

 2,5 dl vettä

1dl Kookosmaitoa tai mantelimaitoa

1 banaani

2 rkl kookosjauhoja

1/2 tl Vanilijajauhetta tai ripaus vanilija steviaa

Ripaus Kalaharin suolaa

2 dl kaurahiutaleita

Kardemummaa

2 tl kookosöljyä

 Päälle: Kookosöljyä, 1-2 rkl luomu hunajaa ja hieman marjoja tai kookoshiutaleita makusi mukaan

Sekoita nesteet ja banaanin viipaleet kattilassa. Lisää kookojauho ja hienonna seos. Laita kattila kuumalle levylle ja lisää kaurahiutaleet ja hämmennä seosta. Anna tekeytyä 10 minuuttia, kunnes puuro näyttää valmiilta. Jos koostumus ei miellytä, voit lisätä aina nestettä tai kaurahiutaleita!

Minifitness_kookospuuro_terveellisyys_piristystäpuuroon_resepti

Miksi Kookosta? 

Kookosöljyllä on monia terveydellisiä hyötyjä. Se esimerkiksi stimuloi kilpirauhasen toimintaa, mikä puolestaan tehostaa aineenvaihduntaa – tämä taas vuorostaan auttaa painonpudotuksessakin. Kookos sisältää lauriinihappoja, jotka tehostavat myös vastustuskykyäsi – aikamoinen terveyspommi siis! Kookosöljy sisältää yli 90% raakoja, saturoituja rasvahappoja, jotka ovat harvinaisia ja myös tärkeitä rakennusaineita kehollemme. Kookosöljyn rasvahapot ylläpitävät immunijärjestelmämme toimintaa, hermostoa, sekä ihon kuntoa. Rasvoista on käyty viimeaikoina kiivaita keskusteluita ja myös kookosöljy on nostettu epäterveelliseksi vaihtoehdoksi. Miksi ja mitä?  Lue lisää rasvasodasta ja kookosöljystä täältä.

 Ps. muistakaa lisätä tämän kaveriksi myös proteiinia! 😉

Energistä viikkoa ystävät! -E