arki Blogi Lisäravinteet Motivaatio treenaaminen Treeni Treeniohjelma Vatsatreeni

Kolmen liikkeen vatsatreeni

*kaupallinen yhteistyö; M-Webstore* ajastettu postauseeviteittinen_M-Natural_vatsatreeni_Photo_Monasalminen

Vatsatreeni on hyvä yhdistää jonkun toisen treenin yhteyteen, jolloin se tulee tehtyä lähes huomaamatta viikoittain useammin kuin kerran. Vatsalihakset ovat kuten muutkin lihakset, ne vaativat toistoja, riittävästi harjoittelua ja monipuolisuutta. Tämä vatsatreeni tehdään jumppapallolla ja sen kesto on 5-15 minuuttia kierrosten määrästä riippuen. Tee liikkeitä 1 ja 2 15-20 toistoa ja suorita kaikki liikkeet putkeen ilman taukoa. Liikkeessä 3 suorita liike aikaa vastaan 30 sekunnista ylöspäin. Voit tehdä kierroksia yhteensä 3-6 riippuen kuntotasostasi. Tämä treeni on harrastajille, eli pientä haastetta tästä kyllä löytyy! Tehot saat kuitenkin varmasti irti, vaikka olisitkin edistyneempi liikkuja.

Sitten mennään!

eeviteittinen_vatsatreeni_jumppapallo_Hotel_clarion eeviteittinen_vatsatreeni_nopea_tehokas_M-webstore

1.Rutistus pallon päällä

Tuo jumppapallo jalkapöytien varaan ja suorista itsesi käsien varaan. Jännitä keskivartalo, pakarat ja pidä lavat aktiivisena. Lähde tuomaan polvia kohti rintaa ja rutista samalla vatsaa. Palauta rauhallisesti takaisin ja säilytä hyvä lankkuasento koko liikkeen ajan.

Missä tuntuu? Keskivartalo, jalat, selkä ja olkapäät

 

eeviteittinen_vatsatreeni_jumppapallo eeviteittinen_vatsarutistukset_treeni_hoelli_clarion eeviteittinen_jumppapallo_vatsatreeni_ohjeet

2. Linkkarit pallolla

Tuo pallo käsien varaan pääsi yläpuolelle ja nosta jalat ilmaan, jännitä keskivartaloa. Selän pitäisi olla koko liikkeen ajan kiinni maassa – jos selkä menee kaarelle, keskivartalon pito on pettänyt. Lähde tuomaan jalkoja kohti kattoa samalla tuoden käsiä kohti keskustaa. Rutista vatsaa pyöristämällä selkää. Aseta pallo jalkojen väliin ja vie jalat jarruttaen alas, samalla vieden käsiä takaisin lähtöasentoon. Liikkeen tulisi olla jatkuvaa ja rauhallista, jolloin keskivartalo työskentelee koko ajan ilman taukoa. Keskity siihen, että selkä pysyy maassa ja jalat eivät kosketa missään vaiheessa maata. Kiinnitä myös huomiota keskivartalon rutistamiseen ja jarruttamiseen alas viennissä.

Missä tuntuu? Keskivartalo, etureidet

eeviteittinen_staattinenpito_keskivartalo_jumppapallo

3. Staattinen pito seinää vasten

Aseta pallo seinää vasten ja nojaa kevyesti palloon. Asetu kyykkyasentoon, jolloin joudut jännittämään keskivartaloa aktiivisesti koko ajan. Hae noin 90 asteen kulma, jolloin keskivartalosi pito on mahdollisimman haastava. Pysy tässä 30 s-1,30 minuuttiin.

Missä tuntuu? Pakarat, takareidet, etureidet, keskivartalo

Lisää haastetta? Kokeile kiikuttaa painoa varpaille ja takaisin koko jalalle

eeviteittinen_MNutrition_Bcaa_aminohappojuoma

Päivän polttava kysymys

Saako vatsalihakset näkyviin harjoittamalla runsaasti vatsalihaksia? 

Vatsalihakset eivät tule näkyviin pelkästään treenaamalla niitä. Se vaatii ennenkaikkea tarpeeksi alhaista rasvaprosenttia, joka on monelle meistä naisista hankalaa saavuttaa. Jos luontainen rasvaprosentti ei ole alhainen, ei vatsapalikat välttämättä ole tavoittelemisen arvoinen asia. Silloin keskivartaloa kannattaa keskittyä vahvistamaan ja lihaksistoa kehittämään. Niin saat parhaan mahdollisen (ja luonnollisen) mallin itsellesi, joka ei vaadi liian suuria uhrauksia. Vahva keskivartalo on yksi tärkeimmistä hyvinvointiasi edistävistä asioista arjessa! Jos keskivartalon rasvaprosenttia haluaa kuitenkin alhaisemmaksi ja niitä paljon treenattuja lihaksia hieman edes näkyviin, vaatii se oikeanlaista ruokavaliota. Myös aerobinen liikunta tukee rasvanpolttoa! Mitä puhtaammin ja terveellisemmin syöt, sen solakampi olet myös keskivartalosta. Vahva keskivartalo on tehty treenaamalla, mutta näkyvät vatsalihakset vaativat muutakin kuin keskivartalojumppaa.

Jos lisäravinnepuoli kaipaa näin kevään tullen täydennystä, muistathan hyödyntää M-Webstoressa koodia Minifitness17 niin saat 10 % edun kaikista M-Natural, M-Nutrition ja Supermass-tuotteista

Kuvat Mona Salminen

Kuvauspaikka Hotel Clarion

Liivit ja trikoot – Röhnisch / Kengät – Under Armour