Elämäntyyli kehonhuolto Matkailu Mieli Motivaatio treenaaminen Treeni

Kylmästä lämpimään

 

Capetown_minifitness_holiday

Useat läheiseni päivittelevät minulle välillä sitä, kuinka minulla riittää energiaa päivästä toiseen – miten jaksan treenata aina yhtä kovalla intensiteetillä ja juosta paikasta toiseen jopa sunnuntaisin. Tiedätte kuinka en malta kotona juurikaan makoilla laiskamatona kovinkaan kauaa. Riittävän levon ja energian riittävyyden varmistankin lomailemalla – sijoitan lomani pitkin vuotta suhteellisen tasaisesti. Useat suomalaisethan odottavat kesälomaa heti siitä päivästä lähtien kun se loppuu – silmät verillä ja mieli pohjamudissa vedellään viimeistään helmikuussa. Tammikuu on mennyt siinä, kun on kokeillut viittä eri pikadiettiä. Puhumattakaan siitä lupaamastaan tipattomasta tammikuusta – kuola valuu kun vain miettiikin sitä viinilasillista. Niin. Onko tämä onnellisuutta ja hauskaa?

Haluan myös nauttia elämästä samalla kun paiskin töitä – elämä ei odota onnellisuuttasi. Omat treenini pyörivät ympäri vuoden, lukuunottamatta muutamia lomia – osalla lomistani tykkään treenata normaalin tapaan. Nautin siitä ulkomailla ja lomalla vielä hitusen enemmän. Treenien tehoissa esiintyy vaihteluita, jolloin välillä tulee kevyempiä jaksoja. Viikosta löytyy myös aina pari treenaamatonta päivää. Vaikka lomalla kroppa saattaisikin työskennellä, mieli on ihan jossakin muualla. Siksi lomalla treenitehotkin saattavat olla paremmat, kun mieli on vapaa ja keskittyminen treenaamiseen ehkä hieman vapaampi. En ole ajautunut ylikuntoon elämäni aikana ja uskon siihen olevan syynä mm. juuri nämä mainitsemani seikat. Riittävä vaihtelu treenitehoissa, sekä riittävä lepo keholle ja mielelle – Suomen pimeydessä tyhjenee akut ihan jokaisella meistä.

Avasin aamulla silmäni ja tarvin pienen hetken muistaakseni missä olinkaan. Kuulin meren pauhaavan ja aurinko pilkahteli verhojen raosta. Nyt oli loma ja minä olin matkustanut 21 h Etelä-Afrikkaan – kuinka siistiä herätä ja tajuta se! Pääsin passintarkistuksestakin läpi uudella passillani – vanha passini muistutti lähinnä possua. Ajokorttinikaan ei ole sen parempi, sillä siinä muistutan sumopainijaa! Onnistun siis usein kuvissa – varsinainen mannekiini.

IMG_5212

Ei vesisadetta, ei töitä. Nautin aamiaisen, jonka olin onnistuneesti saanut kaupasta kasaan. Tämä on terveysintoilijoiden maa! Täältä saa oikeasti kaikkea, mitä vain ruokavaliosi vaatiikin. Paljon matkustaneet tietävät, kuinka hankalaa oikeanlaisten ruokien löytäminen lomilla voikaan olla. Onneni kasvoi siis puolella pelkästään tällaisella tavallisella, arkisella tekijällä. Suuntasimmekin samantien paikalliselle salille kävellen – Cape Townin aurinko siunasi minut samantien polttamalla yläkropaani juoksurepun rajat. Voitte vaan kuvitella kuinka junttituristilta näytänkään tällä hetkellä.

Sali oli kuin mikäkin lihakippo täynnä öljyttyjä ukkoja. En ole nähnyt ikinä vastaavaa ihmismassaa salilla, sillä jokaiseen laitteeseen sai jonottaa ainakin 5 minuuttia. Paikka oli myös todella iso – isoin näkemäni sali ikinä! Olin pieni mutanttimuija, joka irvisteli ja hikoili. Minuun luotiin hieman omituisia katseita, tai siltä minusta ainakin tuntui. Treenit on saatu hyvin käyntiin ja se on minulle pääasia.

Minifitness_holiday_capetown3

Kuvat Julia T

Cape Town on maailma, jonka voit kuvitella vain unissasi – sekoitus monia eri maita, joista on napattu ne parhaat kirsikat. Oikeasti, rakastan tätä paikkaa jo ensimmäisten päivien jälkeen. Silmiä hivelevät maisemat, raikas ilma ja melkein aina täydellinen sää. Ei pilven pilveä. Puhumattakaan tästä ruoasta ja sen kirjavasta tarjonnasta – parempaa et voisi minun näkökulmastani toivoa! Salikin oli huippu. Mitä minä siis enää jäisin kaipaamaan? Olen rakastunut ja haluan jäädä tänne.

Kiitos lukijoille menneestä vuodesta – tämä vuosi on ollut elämäni paras vuosi. Te olette osa minun onnellisuuttani ja olen saanut myös teiltä lukijoilta paljon kirjoittajana. Tämäkin on siis kahden kauppa ystävät.Tehdään ensi vuodesta vieläkin mielenkiintoisempi ja inspiroivampi yhdessä! <3

Aurinkoisin terveisin, E