arki Bikini Fitness dieetti elämäntapa Elämäntyyli Fitness Treeni

“MITÄ KUULUU”

Minifitness_bikini_kookosvesi“Mitä kuuluu”– taitaa olla kysymys jota ei ole esitetty aikaisemmin yhtä tiuhaan tahtiin. Itselleni tulee ajoittain fiilis vastata tähän tyylillä “noo, tekis mieli just nyt tota sun valkoviinilasillista ja itseasiassa myös tota sun leffakarkkipussia, sitten kuuluis tosi hyvää”. Mutta enpä muuten vastaa! Vaan vastaan tietenkin korrektisti että “hyvää kuuluu, paljon kisakauteen liittyviä juttuja”. Se on niiiiiin tyhjentävä vastaus, eikä siitä kiinnosta esittää yhtäkään jatkokysymystä. Erityisen laimeaksi koen tämän ihan tavallisen, mukavan, huomioonottavan “mitä kuuluu”-kysymyksen juuri siitä syystä, että kun ei paljon kuulu. Miten ei voi kuulua mitään, jos on koko ajan kuitenkin kaikkialla ja to do listat täynnä? NIIMPÄ.

Kisakausi on itselleni tänä vuonna vakavasti otettuna kestoltaan 15 viikkoa. Myös nämä kuulumiset tältä ajalta ovat odotetusti hieman yksitoikkoisia. Löytyy syömistä, nukkumista, palautumista, treenaamista, töitä ja niitä juoksevia asioita. Ei mikään perus sinkkumirkun kesä ehkä, mutta onneksi olenkin erilainen nuori – ainakin tämän 15 viikkoa. Sitten tulee “villi” syksy hei…!

Seuraavat 10 viikkoa tulevat olemaan erittäin kuivia jos tarkastellaan viinin lipitystä ja leffakarkkeja – niiden osuus on pyöreä nolla. Muuten tuohon 10 viikkoon mahtuu kuitenkin paljon kaikkea kivaa, mullistavaa ja jopa nautinnollisiakin asioita uskokaa pois! Mutta en silti lähde missään tapauksessa vähättelemään sitä, mikä tätä elämän järjestystä tämän aikajakson ajan pyörittää – urheilijan arki, tervetuloa! Vai onko se ollut poissa koskaan? 

Ei kokonaan. Väittäisin että oli kyseessä mikä tahansa urheilu, ei lajia voi viedä pois urheilijasta edes kisakauden ulkopuolella. Elämäntyyli ja laji seuraa isäntäänsä tai emäntäänsä myös silloinkin. Sitä ei aina välttämättä edes itse hahmota, koska se on iskostunut selkärankaan. Se on rakennettu sisääsi, eikä sitä tarvitse pakottaa.

Asioiden painottaminen ja tärkeysjärjestys saattaa kyllä muuttua paljonkin, sillä kisakausi vaatii niin fyysisesti, kuin myös henkisesti ja psyykkisesti enemmän kuin se tavalliseksi ihan tavallinen arki. Siksi olisi silkkaa hulluutta yrittää pyörittää samaa palettia myös kisakauden aikana – pyöriikö arki urheilun ympärillä vai urheilu arjen ympärillä? Kilpaurheilussa ei ole helppoja valintoja.Minifitness_Puhdistamo_kookosvesi

Elämäntyyli on sama offilla ja kisakaudella, mutta tietyt arjen valinnat vain erilaisia. Ei voi valita terassilla viinilasia tai leffaevääksi karkkipussia. Silloin on tehtävä valintoja ja mittailtava omia motiiveja.

Koenko jääväni paitsi jostakin kisakaudella? Ehdottomasti! Jostain on pakko luopua isomman päämäärän vuoksi. Mieliteot ovat yksi niistä mukavuuksista, jotka on karsittava. Mutta kyseessä on vain lyhyt ajanjakso, jonka eteen kannattaa tehdä joskus hetkellisesti nihkeiltäkin tuntuvia valintoja ja päätöksiä. Pitkän tähtäimen tulos menee hetken mielihalujen edelle. Joskus ärsyttää, toisinaan ilostuttaa. Kun tietää mihin kelkkaan lähtee, on hyväksyttävä sen mukanaan tuomat vaatimuksetkin – mitään ei voi saada jos ei mistään ole valmis luopumaan. Silloin kun puuduttaa, kannattaa miettiä mitä hyvää kisakausi mukanaan tuo – niitä onnistumisia ja iloja löytyy jokaisesta päivästä! Treenaaminen tarjoaa niitä jatkuvasti.

Olen itse asennoitunut lajiin pitkäjänteisesti ja sen työn tulokset voidaan nähdä esimerkiksi tämän vuoden dieetin pituudessa ja kunnossa – Ollaan tultu eteenpäin viime vuodesta! Vaikka olen asettanut syksylle kovat panokset, tiedän että en voisi muutakaan. En voisi lähteä leikkiin puolivaloilla, sillä minun on pakko antaa kaikki. Se mihin se kaikki riittää, jää nähtäväksi. Odotan tätä 10 viikon matkaa toiveikkaana ja leuka pystyssä. Viinit ja herkut, nähdään syksyllä. Minä en mihinkään katoa;) Rissukaan ei ole ihan heti loppumassa ja veikkaan että karkkivalikoimiin ehtii tulla hyviä uutuuksia syksyyn mennessä!

“YOU CAN’T CLIMB THE LADDER OF SUCCESS WITH YOUR HANDS IN YOUR POCKETS”

-Arnold Schwarzenegger –

-E <3