Elämäntyyli juhlat Makeanhimo Mieli Motivaatio ravitsemus Resepti ruoka terveellisyys Treeni

Salikissan mustikkapiirakka

Kesan herkut_salikissan mustikkapiirakka_bodaajan herkut_resepti_minifitness

Koska pääsimme terveellisen herkuttelun makuun, jatketaan sitä vielä hieman. Mikä on juustokakun jälkeen toinen suosikkini? Tietysti mustikkapiirakka. Se on lapsuudesta saakka ollut piirakka, joka on ehdottomasti kuulunut aina kesääni. Tästäkin tunetin tottakai bodaajien ja salikissojen terveellisemmän vaihtoehdon, jossa ei ole käytetty lainkaan sokeria ja voi on korvattu kookosöljyllä. Vehnäjauhojen sijaan reseptissä on käytetty terveellisillä hyödyillä varustettuja mantelijauhoja ja kookosjauhoja. Mummon huijaus part II!

Vaihtoehtoja löytyy aina ystävät! Tämä on yhtä helppoa kuin perinteisenkin mustikkapiirakan valmistus, joten miksi et kokeilisi? Piirakan tekoon menee 15 minuuttia, jos sitäkään. Jos sydäntä särkee aina kieltäytyä niistä mummon herkuista, mitäpä jos sinä tarjoaisitkin hänelle piirakkaa, josta myös sinä voisit nautiskella? Mummokin on tyytyväinen ja sinä hykertelet salaisesti.

Salikissan mustikkapiirakka

Pohja:

1 dl mantelijauhoja

1 dl kookosjauhoja

1 tl ruokasoodaa

1,5 dl kookosöljyä

steviaa

vanilijajauhetta

1 muna

Täyte:

1 kermaviilipurkki

1 rahkapurkki

4 dl mustikoita

Steviaa ja muita haluamiasi mausteita

Valmista aluksi pohja. Sekoita jauhot, ruokasooda, kookosöljy ja muna keskenään. Lisää steviaa ja muita mausteita makunystyröidesi mukaan. Voitele piirakkavuoka kookosöljyllä. Lisää taikina tasaiseksi massaksi vuoan pohjalle ja paista pohjaa uunissa 10 minuuttia. Sekoita rahka, kermaviili ja haluamasi mausteet sekaisin ja lisää tämän jälkeen seos pohjan päälle ja ripottele päälle mustikat. Paista 175 asteessa 30-40 minuuttia kunnes reunat ovat kullanruskeat.

Kesan herkut_leivo ilman sokeria_salikissan mustikkapiirakka_terveellinen_resepti_minifitness

Kookosjauhot ja mantelijauhot

Kookos- ja mantelijauholla voit korvata leivonnassa noin 10-25 prosenttia käytettävästä jauhomäärästä. Erityisesti Kookosjauho on luonnostaan makean makuista, joten se tuo jo itsessään makeutta leivontaan. Nämä ovat myös gluteiinittomia ( tarkista tämä mantelijauhojen kohdalla, sillä kaikki eivät ole gluteiinittomia)  ja sisältävät hyvin proteiinia ja kuitua. Kookosjauhot tunnetaan myös matalahiilihydraattipitoisesta koostumuksestaan. Manteli- ja kookosjauhot sisältävät myös runsaasti antioksidantteja sekä kivennäis- ja hivenaineita, sillä niitä ei ole lainkaan kuumennettu. Näistä saat siis tuplasti enemmän ravinteita kehollesi, kuin perinteisistä vehnäjauhoista. 

 Jospa kohta tämä meikäläisen vimmakin keittiön puolella laantuisi, ja siirtyisi taas tuonne salin puolelle. Treeniloma tekee kyllä hyvää niin mielelle kuin kropallekin ja nyt ollaan taas valmiita hommiin. Kerron fiiliksistä myöhemmin lisää!

Ihania kesäpäiviä toivottelee, E <3