Elämäntyyli Mieli Motivaatio Personal trainer terveellisyys treenaaminen Treeni

You are worth it

Minifitness_uusi alku_treenaa syksy
Kuva Sami Siilin, Meikki Milla Helminen

Elääkö meissä jokaisessa pieni taistelija? EHDOTTOMASTI. Se täytyy vain löytää ja sen jälkeen toteuttaa itselleen oikealla tavalla. Joku joogaa, toinen ratsastaa ja kolmas gymittää. Jokainen taistelija on erilainen ja jokaisella on oma päämääränsä. Tai niin sen ainakin kuuluisi mennä.

Olen jokseenkin kyllästynyt siihen ajatukseen, että jokaisen kovaa treenaavan tulisi tähdätä kisoihin. Se tuntuu olevan jotenkin olettamus. Ei me kaikki olla kilpailijoita, ei todellakaan. Ne puitteet ovat hyvin erilaiset. Kyseessä saa olla täysin oma kuntoprojekti. On ihan okei treenata itseään varten, eikä se ole mitenkään huonompi vaihtoehto – usein jopa parempikin. Monet tuntuvat vähättelevän omia saavutuksiaan. Ihmiset, tehty työ on aina tehty työ, liittyi sihen kilpaurheilu tai ei. Muista että jokainen askeleesi paransi SINUN elämänlaatuasi ja otit ne ihan itse.

Minifitness_aloita treenaaminen_motivaatio

Fiilistele, tuuleta ja pompi vaikka tasajalkaa! Muista kiittää itseäsi hyvästä työstä, olet sen ansainnut. Salilta tai työpaikalta löytyy aina niitä, jotka eivät ymmärrä onnistumisesi onnea. He eivät ehkä ole kokeneet samaa, joten he eivät välttämättä ymmärrä mistä puhut. Onnistumisen fiilis on yksi parhaista palkinnoista. Ole tyytyväinen, ole onnellinen. Mitä jäkeä olisi muuten tehdä pitkää ja  kovaa työtä? Muista myös että työ ei lopu. Elämä ei pysähdy. Mikään ei ole pysyvää, jos et jatka.

On monia jotka kuvittelevat että kuntoon päästään hetkessä. Naureskelen mielessäni aina kun kuulen jonkun tokaisevan treenaamisen olevan helppoa. Ei se ole, eikä sen pidäkkään olla. Siitähän katoaisi kaikki se hauska ja se tärkeimmät elementit. Onnistumisen ilo ja itsensä haastaminen ja kehittyminen.

Olen jälleen erittäin latautunut ja täynnä motivaatiota. 3 viikon loma teki hyvää niin fyysisesti, kuin henkisestikin. Ja sinä, joka koet nyt huonoa omaatuntoa lepotauosta ja kaikista niistä syömistäsi herkuista, lopeta heti! Syöt vain itseäsi sisältäpäin ja saatat vajota sohvan pohjalle vain helpommin. Lepo on hyvästä, vaikka ei heti tuntuisikaan siltä. Puuskuttaa ja lihaksia särkee kuin piru. Vatsakin on kasvanut loman aikana. Mitä sitten? Tästä se taas lähtee. Kehosi on kerryttänyt nestettä ja se lähtee siitä kyllä liikkelle, kunhan hyräytät aineenvaihduntasi taas käyntiin. Saatat päästä jopa ihan uusille kierroksille!

Minifitness_treeni_hyvä fiilis

 Tartu taas normaaliin rytmiin. Syö oikein ja treenaa aluksi maltillisesti. Totuta kroppa taas työhön ja kiristä tahtia vähitellen. Ei mene kauaakaan, kun huomaat fiiliksesi parantuneen huomattavasti. Se saattaa tapahtua jo yhden treenin jälkeen tai sitten muutaman viikon. Ajallisesti sillä ei ole mitään merkitystä, sillä lupaan että se tulee!

Panosta elämänlaatuusi. Vuodessa on vain kaksi, melkeinpä kalenteriin kirjoitettua “kirjoita elämäsi uudelleen” kohtaa. Toinen niistä on syksy. Lomat on lusittu ja on uudistumisen aika. Intoa riittää ja se kannattaa hyödyntää! Suosittelen aloittamaan sen jo nyt, kun on vielä valoisaa ja lämmintä. Se on paljon helpompaa ja jatkaessasi sitä, siitä tulee jo rutiini. Sinä porskutat jo kovaa syksyllä kun muut vielä alkukangertelevat lehtien seassa. Plussana myös se, että treenivaatteita löytyy alesta ja palautuminen on helpompaa lämmössä. Herkkujakaan ei tee mieli tälläisellä kuumuudella ja karkit jäävät sinne Makuunin hyllylle. Hurautappa kotona itsellesi ihana viileä smoothie. ÄN YY TEE NYT!

Ps. Hikoilukin on helpompaa  😉 Varsinkin salilla, jossa ei toimi ilmastointi.

Terveisin uitettu rotta.

Be the best version of you -E