arki hyvinvointi Matkailu Mieli onnellisuus Treeni

HYVINVOINTILOMA

Lomaviikko_irtiottoOn viimeinen mahdollisuus pitää lomaa, sillä tuleva kevät tulee sitomaan minut töiden osalta tiiviisti Helsinkiin. Hektistä, kuluttavaa, uutta, haastavaa ja silti ihanaa! Pitäisikö lähteä johonkin latautumaan tätä kaikkea varten…Ehkä johonkin lämpimään köllöttelemään ja nauttimaan omasta seurasta? En kuitenkaan tuntien selailuidenkaan jälkeen löydä mitään kiehtovaa määränpäätä, eikä kuumuus tunnu poikkeuksellisesti lainkaan houkuttelevalta juuri nyt. Kotiin ei kannata jäädä, koska siitä ei tule koskaan yhtään mitään – aivan liian arkista! Sitten sen keksin. Menisin mökille Kuusamoon, keskelle metsää, yksin. 

Ihan sama missä kaupungissa tai maassa olisin nämä lomapäiväni viettänyt, olisi  erilaiset ärsykkeet, ihmispaljous ja meteli seuranneet minua joka tapauksessa. Luulen että paras tapa ladata akkuja ja tuulettaa aivoja on olla ilman velvollisuuksia, suunnitelmia tai edes niitä muita ihmisiä ainakin edes hetken aikaa. Muistatko vielä kun puhuin viime viikolla siitä luovuuden löytämisestä? Tämä yksinolo liittyy nyt juurikin siihen. Kun on yksin, voi oikeasti kuulla mitä ajatuksia ja tunteita sitä sillä hetkellä mukanaan kantaa. Halusin aikaa itselleni ja hyvinvoinnilleni, joten varasin lennot Kuusamoon ja vuokrasin auton.

Ajelin mökille, tein lumitöitä, ratkaisin jäätyneiden putkien ongelman, söin evääni ja hikoilimpa hetken myös lähes tyhjällä kuntosalilla. Kaupassa sain laahustaa ihan rauhassa, miettimättä yhtään mitään tai näkemättä oikeastaan ketään muuta kuin kaupan myyjän. Lämmitin saunan, pyörin lumihangessa, sytytin kynttilöitä ja istahdin takkatulen ääreen kamomillateeni kanssa. Olo tuntuu jo nyt erilaiselta – olen viettänyt huimat 7 tuntia yksin ja tehnyt asioita, jotka tuntuivat hyvältä. Millaisiahan ihmeitä tässä tässä ehtii tapahtumaan viidessä päivässä?! Tämä saattaa olla paras hyvinvointilomani ikinä, eikä tarvinnut kuin lentää tunnin päähän kotimaan sisällä. Aivan parasta.

Yksinolo_hyvaolo

 

Muistathan pitää itsestäsi ja jaksamisestasi huolta. Se on edellytys onnellisuudelle ja unelmille! 

Terkkuja, voi hyvin <3 -E