Elämäntyyli hyvinvointi Kuulumisia Matkailu Matkustaminen Motivaatio Muoti ruoka terveellisyys Terveys Treeni

Nais saari

IMG_3563

Matkustimme lautalla eilen Cancunista Isla Mujerekselle. Tätä kutsutaan myös naissaareksi, mutta en tosiaan tiedä tarinaa sille. Paikkaa mainostettiin saarena, joka tarjoaisi ultimaattista rentoutumista ja hippikylän fiilistä. En tiedä mitä odotin, mutta ei tämä ihan vastannut mielessäni pyörineitä riippukeinuja ja kookosjuomia. On täällä kyllä niitäkin, mutta täällä on aika paljon hälinää päivisin. Onneksi ei ole kuitenkaan sesonkiaika ja illat ovat parasta aikaa ihailla merta ja istua kookosjuoman ääreen hiekalle. Olemme varmasti ainoat suomalaiset täällä. Myöhemmin tulemme kuitenkin treffaamaan ystäviä Suomestakin. Siitä tulee kivaa!

Olemme kuitenkin nauttineet saaren tarjoamista raikkaista kala-annoksista, smoothieista ja eksoottisesta kaktus-sellerimehusta. Myös vähemmän eksoottiset pasta-annokset on tungettu napaan jo muutamaan otteeseen. Salaatteja mussutetaan antaumuksella aurinkotuoleissa ja vettä saa lingota alas taukoamatta. Mehujäätä uppoaisi vähän enemmänkin, mutta ihanan kylmät vesimelonin siivut ovat olleet kuitenkin aivan ykkösherkkua!

IMG_3529

Täällä minua ja ajatuksiani seuraa edelleen sama pisto kuin Cancunissakin. Ruoka. Olen tässä pohdiskellut, kuinka meidän tulisi Suomessa arvostaa yhä enemmän tarjolla olevaa valikoimaa. Suhtaudun myös hieman eri tavalla tämän kokemuksen jälkeen hintatasoomme tervelliisen ruoan suhteen. Minusta nimittäin tuntuu, että täällä ei ole oikeasti kaikilla varaa valita. Tietenkin turismi hieman sokaisee kokonaiskuvaa, mutta kuitenkin. Meillä on oikeasti aika paljon vaihtoehtoja, myös pienemmälläkin budjetilla. Onneksi maatamme eivät ole vallaneet Milkywaysit ja El Macot. Täällä ne ovat nimittäin silmillä koko ajan ja hyllyt pursuavat keksiä ja suklaata.

Terveellinen on kallista, epäterveellinen halpaa ja helppoa saada. Tuntuu että tärkein varuste on suklaapatukat ja kalja. Mutta paikalliset elelevät niillä mitä heille suodaan. Toki terveellisen ruoan osalta parasta antia ovat täällä paikalliset herkut kuten tuore kala ja hedelmät! Ruoka onkin ollut aivan mahtavaa, etenkin paikallinen vaalea kala. Ruoka on kaikenlisäksi täällä paljon edullisempaa, kuin Cancunissa. Ruokafiilistelijän parhaita paloja!

IMG_3550IMG_3533Meillä on kotona kuitenkin paljon edullisia ja myös terveellisiä vaihtoehtoja. Minua jopa harmittaa, kun tuntuu että osa täällä asuvasta kansasta ei saa, tai tunne vaihtoehtoja.

Arvostan myös näin lomalla tuoretta ja terveellistä ruokaa. Se nimittäin luo pohjan omalle ololleni. Voin hyvin ja tämä näkyy myös lomassani. Nautin ja viihdyn. Kyllä valkoviini ja jäätelö kuuluvat lomaani myös, mutta en kuitenkaan muodosta ruokavaliotani niistä. Rennosti saa ja pitää ottaa, mutta hyvä olo ja fiilis edellä! Löysin täältä muuten maailman parasta kookosjäätelöä, joka oli täynnä aitoa makua ja suutuntumaakin sai mutustella tovin.

Unohdinko mainita kookosveden? Oih, nyt se paras on löydetty. Maistuu siltä ettei se olisi käynyt purkissa lainkaan. Täällä on myös maailman pehmein vessapaperi. Oli ihan pakko kertoa. Luksusta!

Ps. Täällä olen ihan mallinmitoissa, sillä paikalliset ovat jopa meikäläistäkin lyhyempiä. Niimpä, voitteko uskoa! Aika siistiä

Aika nais saari -E <3

 Sporttiliivit – Eivy Clothing

Shortsit – Columbia