arki Blogi hyvinvointi Matkustaminen Ostoskassi Proteiini ravitsemus Ruoanlaitto terveellisyys

Valmisruoan vallankumous – terveelliset take Awayt

*kaupallinen yhteistyö; Atriaeeviteittinen_atria_Vegyu_valmisruoka_puuro

Olen vähentänyt lihansyöntiä jonkin verran viimeisen vuoden aikana. Korvaan lihan mm kananmunalla, kalalla, sekä jonkin verran tofulla ja soijalla. Erityisesti punaisen lihan käyttöä olen tietoisesti pyrkinyt säätelemään, sillä se ei sovi ruoansulatukselleni välttämättä parhaiten. Monelle aiheuttaa päänvaivaa millä lihasta saatavan proteiinin korvaisi. Monilla on tahtotila, mutta toteutus tuntuu vaikealta. Tämä ei itseasiassa ole edes kovin haastavaa, sillä vaihtoehtoja löytyy tänä päivänä runsaasti – nyt myös valmisruokana.

Olen se kuuluisa “fleksaaja”, joka syö kaikkea ja haluaa myös kokeilla uusia juttuja ruokavaliossa. En lähde oikeastaan mukaan mihinkään trendeihin, vaan pyrin syömään mahdollisimman sallivasti ja kehoani kuunnellen. Esimerkiksi gluteenia en kauheasti kestä (yliherkkyys) ja maitoa vain vähän. Siksi niiden määrä pysyy hyvin maltillisena ja toiset valmisteet sopivat selvästi paremmin kuin toiset. Esimerkiksi juustoja voin syödä ilman ongelmia. Tykkään kuitenkin testailla uutuuksia ja kauppareissuilla olen se joka bongaa aina ensimmäisenä kaiken uuden ja jännittävän. Olen muokannut ruokailutottumuksista itselleni toimivia ja olen malliesimerkki siitä, kuinka ruokaympyrä voi kokea täydellisen käännöksen. Oman tieni löysin parikymppisenä.

Atria on lanseerannut viimeisimpien trendien inspiroimana uuden VegyU tuoteperheen, jonka kaikki tuotteet ovat 100 % lihattomia ja ne on helppo napata matkaan kiireisenkin arjen sankarittaren. Olen itse hyvin kuuluisa autoruokailija ja viimeksi telttaretkellä Helsingistä Turkuun körötellessäni haarukoin samalla napaani todella hyvänmakuista VegyU:n feta-pinaattiuunimunakasta, jonka olin napannut mukaani Atrian lanseeraustilaisuudesta. Ihastuin siihen ja söin sitä lopulta lounaaksi, välipalaksi ja iltapalaksi. Vaikka en ole tänä päivänä mikään valmisruoka ihminen, löytyy niillekin hetkensä. Jokainen meistä kaipaa joskus helppoja vaihtoehtoja. Toisinaan jopa viikonloppuisin.

eeviteittinen_aamiainen_helppo_atria_Vegyu eeviteittinen_blogi_koti_aamiainen_lola

Aina ei omat eväät kulje mukana ja silloin terveellinen syöminen kokee erityisiä haasteita. Kaikki terveelliset, arjen kulkua helpottavat uutuudet ovat enemmän kuin kiinnostavia! VegyU Tuoteperheen suosikkini ovat munakkaan lisäksi lihattomat Eggie-nakit (törkeän hyviä), vegaaniset puurot, sekä lihattomat chili-juustoleikkeleet. VegyU on siis muutakin kuin “on the go ruokailua”. Meillä grillataan melkein joka päivä ja nakit on uponneet aivan täydestä myös miehiseen makuun. Leikkeleestä pakko mainita, että meidän neiti juoksee niiden perässä. Herkkuleivät häviää aamiaispöydästä nopeasti…

Olen haahuillut viimeisen viikon ympäri Turun ruokakauppoja ja laittanut merkille kuinka loistavasti näitä tuotteita jo löytyy kauppojen hyllyiltä. Tien päällä reissatessani toivon erityisesti huoltoasemien laajentavan valikoimiaan myös terveellisen ja lihattomien vaihtoehtojen suhteen. Mielestäni suunta on erinomainen!

eeviteittinen_aamiainen_viikonloppu_valmispuuro_VegyU eeviteittinen_Lihaton_leikkele

 

Millainen suhde teillä on lihattomiin vaihtoehtoihin ylipäätänsä? Onko suosikkeja? <3

Täällä vietetään astetta rennompaa viikonloppua – myös kokkailuiden osalta.

Terkuin, Eevi