Aamiainen Elämäntyyli hyvinvointi Kauneus Mieli Motivaatio Ostoskassi ravitsemus Ruokailu terveellisyys Terveys treenaaminen Treeni vesi

Hyvinvointi on IN

Minifitness_hyvinvointi_nain voit hyin

Unohdetaan kaikki dieetit ja massakaudet vähäksi aikaa. Moni haluaa vain voida hyvin, ilman sen kummallisempia juttuja. Eikö se ole tarpeeksi eksoottista? Minusta on. Hyvivointi on IN! Pohditaanpa hetki hyvän olon ravintoa ja harjoittelua. Millaisesta treenistä se voisi koostua ja mitä tulisi syödä? Yksinkertaistetaan, sillä monet meistä tuppaavat miettiä ja pyöritellä tätä vähän liikaa. Siitä tulee yhtäkkiä tahmainen pallo, joka ei olekaan enää kivaa, tai hyvinvoivaa.

Lähdetään tärkeimmästä, joka kiinnostaa minua aina eniten omien asiakkaideni kohdalla; Motivaatio. Usein paras ja ylläpidettävä motivaatio kestää pisimpään, kun tätä lähestytään hyvinvointi edellä. Unohdetaan kaikki ulkoiset paineet, tavoitteet ja tiukan ohjelmarungon tuomat haasteet. Tämä tavoite on myös sellainen, johon harva kyllästyy! Siksi suosittelen sitä ehdottomasti kaikille, koska se on myös mahdollinen jokaiselle toteutettavaksi ihan itsenäisestikin. Tästä on siis hyvä lähteä liikkeelle. Terveellinen ruokavalio ei ole mistään luopumista, vaan viisaampia valintoja. Myös herkkupäivät ovat sallittuja!

Minifitness_hyvinvointi_ruoka ja treeni

Hyvän olon ravinto

– Syö aamupala. Kuulun itse niihin, jotka eivät kykene syömään heti herättyään. Se on ihan ok, mutta syö aamiaisesi sitten hieman myöhemmin, vaikka työpisteelläsi. Voit myös vaihtoehtoisesti syödä hieman vähemmän ja totutella tähän aamiaismalliin vähitellen. Aamiainen antaa kylläisemmän olon koko päivää ajatellen, sekä vähentää myös usein makeanhimoa

– Muista ylläpitää säännöllistä ruokailurytmiä (noin. 3 h välein). Verensokeri pysyy tasaisempana, jolla taas on suotuisa vaikutus mielialaan, painoon, kylläisyyteen ja hormonitasapainoon

– Kiinnitä huomiota lautasmalliisi ja sen sisältämien ruoka-aineiden laatuun! Syö runsaasti kasviksia n. 700-1000g/pv ei ole lainkaan liioiteltua! Mene villiksi kauppaostoksilla ja kokeile mahdollisimman paljon uusia juttuja

– Syö laadukkaasti, mutta myös monipuolisesti. Sisällytä päivääsi hiilihydraatteja, etupäässä hitaita (kuitupitoisia), sekä vältä piilorasvaa sisältäviä ruoka-aineita. Muista kasvikset, marjat, sekä hedelmät. Muista myös proteiinin ja hyvien rasvojen saanti! Unohda valmisruoat, niin tiedät mitä syöt. Jos et tunnista ruokaasi, kannattaako sitä syödä?

– Juo ruokajuomana vettä. Vedestä et saa tyhjiä, “huomaamattomia” kaloreita. Muista veden juonti myös pitkin päivää tasaisesti n. 2-4 litraa/päivä. Se nesteyttää kehoasi ja pitää sen optimaalisessa toimintakunnossa. Jo pienikin nestevaje näkyy suoristuskyvyssäsi negatiivisesti

– Syö piilorasvaa vain esimerkiksi viikonloppuisin, sen sijaan että napostelisit karkkia ja pullaa pitkin viikkoa. Karkkipäivä voi olla vaikka aina lauantaisin!

Minifitness_hyvinvointi

Hyvän olon harjoittelu

Liiku joka päivä! Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että juoksisit jumpissa joka päivä. Tähän lasketaan myös mukaan hyötyliikunta. Suositeltu harjoittelumäärä päivässä voisi olla 30-60 minuuttiin. Se ei lopulta vaadi paljoa, eihän? Esimerkiksi työmatkan kävely saattaa jo kattaa tämän määrän helposti. Energiaa saattaa piisata yllätykseksesi myös muuhunkin!

Suositeltu teho olisi matala tai keskiraskas, eli reipas kävely tai fillarointi ovat hyviä vaihtoehtoja. Myös monet jumpat toimivat hyvin! Neuvona antaisin kuitenkin sen, että olisi hyvä liikkua mahdollisimman monipuolisesti ja vahvistaa kehoa eri tavoin. Vaihtelevuus liikkumisessa auttaa vammojen ehkäisemisessä, sekä parantaa toiminnallisuutta, joka näkyy usein ihan osana arjenkin askareita. Toimivalla keholla jaksamme elää pitkään terveinä!

Liikkumisen tulisi olla mukavaa ja energisoivaa, joten treenaa omien mieltymystesi mukaan. Olisi hyvä, jos harjoittelu sisältäisi kestävyysharjoittelun lisäksi myös lihaskunnon vahvistamista. Hyvän lihaskunnon avulla jaksamme kantaa ne kauppakassit kotiin saakka

Mitä itse suosin?

Rakastan erilaisia smoothieta ja itsevalmistettuja mehuja. Nämä ovat hyvä tapa varmistaa riittävä vitamiinien ja antioksidanttien saanti! Smoothien hyödyt piilevät mös siinä, että a. se on helppo ja nopea b. se on monipuolinen c. RAVINTOAINEET imeytyvät kehoon helpommin! 

Kiinnitän huomiota punaisen lihan syöntiin ja syön lihaakin mahdollisimman monipuolisesti. Syön myös rasvaista kalaa 2-3 kertaa viikossa. Hyvin valmistettu tofu on myös todella hyvää ja maukasta!

Proteiinin, hyvien rasvojen, sekä myös kuidun riittävään saantiin kiinnitän itse erityistä huomiota. Esimerkiksi avocado, lohi, chia-siemenet, pellavasiemenrouhe, kookosöljy ja oliiviöljy kuuluvat listalleni. Marjoista, hedelmistä ja aamupuurosta en luopuisi mielelläni koskaan!

Muista tarvittavat ravintolisät! Ehdottomasti erityisen tärkeänä pidän D-vitamiinia. Suosin myös maitohappobakteereja, sinkkiä, C:tä, sekä Omega3-kapseleita päivittäin.

Minifitness_hyvinvointi_oma hyvinvointi ja virkeys_ruoka ja ravinto_vinkit
R-Kioskilta löytyy tätä ihanaa Aloe Vera juomaa muutamassa ei maussa

Nauti olostasi, ruokailemisesta ja liikkumisesta <3 -E