Bikini Fitness dieetti elämäntapa Elämäntyyli Fitness hyvinvointi Kauneus Kilpaurheilu kisakausi Mieli Motivaatio Saliharjoittelu Terveys treenaaminen Treeni

BIKINI FITNESS – Urheilua vai ulkonäköä?

NFE-4521Bikini Fitness leimataan helposti ulkonäkökeskeiseksi lajiksi. Onhan se osaksi sitäkin, mutta koen että mielipiteitä on yhtä paljon kuin kisaajien motiiveitakin lajin ympärillä. Osa tekee varmasti lajia ulkonäköpainotteisesti, mutta osa ei. Usein nämä ensimmäisillä eväillä liikkeellä olijat jättävät homman nopeammin, koska ulkoiset tekijät eivät jaksa motivoida ja palvella lopulta tarpeeksi. Jos paine tulee ulkopuolelta, ei motivaatio jaksa pysyä.

Sisäiset motivaattorit sen sijaan ovat asioita, jotka tekevät asioista ja tavoista pitkäkestoisia ja pysyviä. Niistä muovautuu myös urheilijat, lajin parhaimmisto. Siltä matkalta on tippunut jo ihan kaikki glitteri, jos sitä on edes koskaan ollutkaan. Tämä ei voi yksinkertaisesti olla pelkkää ulkonäköä, koska se ei tule riittämään mihinkään. Kisalava on ainut hetki kun tämä ulkonäkö näkyy. Toki varmasti hyvinvointiin keskittyneiden ihmisten elämäntyyli näkyy usein ulkoisestikin – kuten vaikka kasvoilla!

Tämä laji ei tule yhtäkään tyhjää paikkaa elämästä täyttämään, eikä korjaamaan yhtäkään heikkoa kohtaasi – paitsi ehkä ulkoisesti saatat onnistua luomaan paremman lajiin sopivan fysiikan. Mutta tekeekö se kenestäkään onnellisemman? Ei. Laji ei ole mikään itsetunnon boostaaja, vaan pahimmassa tapauksessa saattaa romuttaa heikommat yksilöt. Arvostelulaji on armotonta. Urheilu on sitä. Tässä kaikki kulminoituu kisapäivän kuntoon – joskus se onnistuu, toisinaan taas ei. NFE-4317

Voin näyttää hyvältä ilman lajiakin. Itseasiassa olen aivan varma että olen vähemmän huoliteltu nykyään kuin ennen tätä lajia. En ole läheskään yhtä kiinnostunut miltä näytän, kunhan vain voin hyvin ja fiilis on hyvä! Ulkonäkö ei määritä lopulta mitään. Se saattaa ratkaista pelin kisatilanteessa, mutta ei muuta. Muuten tuolla painetaan likaisissa verkkareissa ja meikittömänä – urheilijamaiseen tyyliin. Kyllä siinä jäädään koukkuun siihen itsensä haastamiseen ja niiden onnistumisien kautta koettuun fiilikseen. Näitä asioita kohtaan syttyy jano! Mutta silloin treenaamista on pakko rakastaa. On myös rakastettava jatkuvia haasteita matkan varrella – koska niitä tulee jatkuvasti avasit sille ovesi tai et!

Miksi kisaan lajissa? Siksi että se haastaa minua ja fysiikkaani. Se vie treenit seuraavalle tasolle ja laji kehittää minua paitsi ulkoisesti, myös sisäisesti. Ilman kisaamista ei kehittyminen toimisi yhtä hyvin. Siitä puuttuisi myös se kaikki adrenaliinit ja endorfiinit joita kilpaileminen tarjoaa! Treenaaminen on voimavarani, joten miksi en hyödyntäisi sen voimaa? Koen omavaani kohtalaisen hyvät edellytykset lajiin, lihasten kehittymisen/fyysisen mallini puolesta. Kehoni toimii hyvin lajin parissa. Niin kauan kuin minua itseäni kiinnostaa kilpailla lajissani, teen sitä. Se kantaa koko ajan hedelmää. On mielenkiintoista nähdä mitä kaikkea on mahdollista saavuttaa pelkästään urheilussa, sillä se on aivan oma maailmansa. Laji on muutenkin täysin poikkeuksellinen sillä siinä on osattava niin ravinnosta kuin treenaamisestakin aika paljon. On oltava kiinnostunut kehon toiminnoista ja innostunut hyvinvoinnista. Siinä on paljon muutakin intressiä kuin pelkkä pyöreä Gluteus Maximus.NFE-4304 (1)

Olen kyllä itsekin sitä mieltä että lajissa on paljon hassuja juttuja, mutta se on eri asia antaako niiden vain olla olemassa. Tekeekö asiat omalla tavallaan, vai jämähtääkö muiden kaavoihin. Lajin parissa tehdään samat asiat kymmenellä eri tavalla. On vanhoja metodeja ja uusia. On tuhansia eri näkemyksiä! Treenimetodeja sekä ruokavaliota on loputtomasti.

Lajin pariin hakeutuu kaiken tyyppisiä ihmisiä ja kirjo on valtava! Monet eivät ymmärrä mihin lähtevät, mutta uskon lajiymmärryksen tulevan koko ajan vahvemmin ihmisten tietoisuuteen. Laji on kovin trendikäs juuri nyt, mutta alkuhuumakin laskee aikanaan. Olisi hyvä ymmärtää, että kuka tahansa voi vetää aerobisia ja dieettiä! Mutta laji vaatii paljon muutakin. Myös minulla on vielä paaaaljon tehtävää ollakseni huipulla. Uhreilijan on oltava jatkuvassa kehitysprosessissa.

Mutta kukin tehköön asiat miten parhaaksi näkee. Minä teen asiat omalla tavallani ja sekin saattaa joskus aiheuttaa hämmennystä. Ihan sama, olen tottunut olemaan se mustahevonen. Ennen kaikkea haluan säilyttää järkevän tekemisen ja sen syvimmän syyn sille miksi lajia harrastetaan. Urheilun vuoksi ystävät! Pakaralihakset ja olkapäät saa ihan ilman lajiakin. Hyvältäkin voi näyttää ihan ilman Bikini Fitnestä. Väitän että se on itseasiassa paljon helpompaakin ihan ilman lajia!Minifitness_BikiniFitness_IFBBBikiniFitness-Worldchampionships2015

Kisapäivä ei ole itselleni prinsessapäivä. Se on kisapäivä. Siihen kuuluu esiintyminen ja esiintymisasu. Sitä se itselleni on. En ole koskaan ymmärtänyt ajattelumallia, jossa lavalle nouseminen nähdään valokeilassa, sillä mitään prinsessaleikkiä se ei valitettavasti ole. Kisapäivässä ei ole mitään muuta ihailtavaa kuin se, oletko itse tyytyväinen kehitykseesi ja tuloksiisi. Se on kisaamista itseään vastaan. Jos onnistut kehittymään vuosi vuodelta ja saat kisakunnon nappiin, on siinä voittosi! Tottakai fiilis menestymisestä on jotain aivan uskomatonta! Sitä täytyy tavoitella. En kuitenkaan nousisi lavalle jos en olisi itse kuntooni tyytyväinen. Se olisi itsensä huijaamista ja näkyisi myös sijoituksissa. Oma kilpailuhenkinen sieluni ei tätä kestäisi. Urheilija vaatii aina itse itsensä voittamista – paremman kunnon saavuttamista. Urheilija myös haluaa voittaa luonnollisesti muut – koska haluaa olla paras! 

-E

Kuvat – Bodylehti / EastLabs