elämäntapa Elämäntyyli Fitness Fitnesspäiväkirjat hyvinvointi Mieli Motivaatio Muoti Terveys treenaaminen Treeni

Tavoitteet hyvässä ja pahassa

Minifitness_adidaskelloEilisen Fitnesspäiväkirjojen jakson innoittamana puhun tänään hieman tavoitteista. Tavoitteet voivat parhaimmillaan motivoida, mutta pahimillaan ne voivat myös romuttaa meidät kokonaan. Viikonloppuna käytiin jälleen Fitness Classic-kilpailut, joita olin jännittämässä sunnuntaina. Kisaajat vievät homman äärimmilleen, jolloin se voi ruokkia omaa motivaatiota, mutta joskus se voi kääntyä itseään vastaan. Tämä samainen efekti voi myös käydä ihan ilman kisahaaveitakaan, sillä joskus emme osaa nähdä omia rajojamme ja aitoja tuntemuksiamme.

Kesän kynnyksellä saattaa iskeä uupumus ja jopa ylikuntoon voi päätyä yllättävänkin helposti. Liika on aina liikaa, oli kyseessä huippuun asti viilattu kisakroppa, tai kesäkunnosta haaveileva mirkku. Saattaa käydä myös niin, että omaan tavoitteeseen päästään, mutta sieltä tullaankin alas ja ryminällä.Minifitness_adidas_kolmeraitaa-sportMinifitness_adidas_sportlook

Tavoitteet kannattaa ottaa pieni pala kerrallaan. Jaa ne osiin, niin minäkin tein! Nyt kun mietin vuotta taaksepäin, olen oppinut paljon. Olen myös paljon valmiimpi. En silloin tiennyt mitä hyvä keskittyminen edes on. Millaista on oikeanlainen treenaaminen? Määrällisesti treenasin urheilijan tavoin, mutta se ei ole lopulta mikään ratkaiseva tekijä.

Olen havainnut viimeaikoina yhä vahvemmin sen, kuinka vähemmän on usein enemmän. Liikkeiden määrä on kutistunut puolella, mutta treenit tuntuvat menevän yhä kovemmin sinne minne kuuluukin. Tästä saan kiittää omaa pääkoppaani, joka on harjaantunut vuosien saatossa. Kuuntelen ja keskityn. Salilla en ajatella oikeastaan mitään muuta kuin sitä, miltä lihaksessa tuntuu. Laatu todellakin korvaa määrän.

Tällä muutoksella on ollut suuri merkitys myös omaan motivaatiooni – kun mieli pystyy keskittymään päivän treeniin täysillä, saan treenistäkin enemmän irti. Nipistäkää mieluummin liikkeiden määrästä kun siitä keskittymisestä. Näin tehdään paljon isompia tuloksia. Ilman pysyvää motivaatiota on turha odottaa tuloksiakaan.Minifitness_adidas_sport

Emme voi vaatia itseltämme heti kaikkea. Kun hyväksymme tämän, saamme haluttuja muutoksia tehtyä ilman että ne kääntyvät lopulta meitä vastaan. Salille saattaa olla myös helpompi suunnata, kun päässä ei pyöri ajatus loputtomasta listasta liikkeitä ja sarjoja. Jos fiilistä ei nostata edes uudet jumppatrikoot, voi olla hyvä antaa itselleen hieman löysää. Suuntaa salille, mutta anna kehosi kertoa sinulle mitä siltä voi tänään vaatia. Tee hieman kevyempi treeni jos siltä tuntuu. Usein parempi vaihtoehto kuin jäädä sohvalle möllöttämään.

Motivaatiota ei kannata syövyttää pois pakonomaisella treenaamisella. Siitä ei jää käteen kuin pettynyt mieli. Pidetään treenaaminen kivana asiana ja myös motivoivana! Minun tavoitteeni on nyt keskittymisessä.

-E <3

Kuvat – Kira/Blond Rivets

Kello- Adidas/ Similar here *

Shortsit/ Takki/ Toppi – Adidas

 

*Mainoslinkki