arki Avocado Bikini Fitness elämäntapa Elämäntyyli Energiantarve Fitness gluteeniton ruokavalio hiilihydraatit hyvinvointi Illallinen Laihtuminen Luomuruoka maidoton ruokavalio Makeanhimo Matkailu Mieli Motivaatio Ostoskassi Proteiini rasvanpoltto rasvat ravitsemus Resepti ruoka Ruokavalio terveellisyys Terveys Treeni

FITNESSKEITTIÖSSÄ OSA 2

Minifitness_fitnesskeittio_ruoka

Fitnesskeittiön päämaja on siirtynyt hetkeksi Los Angelesin maisemiin, mutta ruokatottumukset seuraavat minua siitä huolimatta. Ruoka on täällä lähestulkoon samoissa hinnoissa kuin meillä Suomessakin. Muutamat tuotteet ovat hieman edullisempia täällä ja kauppojen välillä on isojakin hintaeroja. Kalleimmasta päästä ovat esimerkiksi Whole Foods ja Trader Joe’s. Edullisemmin pääsee taas esimerkiksi Food4Less-ruokakaupassa.

Liha, virvoitusjuomat ja epäterveelliset herkut ovat edullisempia täällä päin maailmaa. Muuten kauppakuitti kolahti samoihin hintoihin kuin kotonakin. Ruokakaupasta ostetaan jonkin verran samoja aineksia missä päin maailmaa tahansa pyörinkin, mutta toki kärryyn päätyy myös paikallisia herkkujakin.

Viikonlopun keittiössä tehdään taas nopeaa, terveellistä ja helppoa ruokaa! Kurkkaa tämän viikon ruokavinkki videolta.

Donitsi-annos

Puolitoista donitsia

Hiilihydraatti 48 g

Proteiini 6 g

Rasva 28.5 g

Sokeri 17 g

Kalorit 500 kcal

Fitness-annos

40 g riisiä (raakapaino), 100 g kalkkunan jauhelihaa, 50 g kirsikkatomaatteja, 120 g parskaalia, 30 g avocadoasuolaa ja mausteita (+ sokeroimatonta sinappia ja ketsuppia + srirachaa)

Hiilihydraatit 36 g

Proteiini 42 g

Rasva 19 g 

Kalorit 500 kcal

Viikonlopun kunniaksi voit valita myös molemmat;) Mutta älä koskaan skippaa kunnon ruokaa, vaan muista myös viikonloppuisin säilyttää sopiva ateriarytmi ja kunnon ateriat napsimisen sijaan. Jos syöt huonosti yhden päivän, seuraa väsynyt ja nuutunut olo sinua vielä monta päivää. Nauti siis mieluummin herkuista esimerkiksi jälkiruokana! Koska kalori ei todellakaan ole kalori, vaikka kuinka vääntäisi. Terveellinen ruoka ravitsee koko kehoa kokonaisvaltaisesti.

Aina ei kannata tuijotella pelkästään kaloreita, vaan valintojen taustalla kannattaa pohtia myös sitä mitä se tekee sinulle – tuleeko syömästäsi ruoasta hyvä olo ja edistääkö se terveyttäsi? (siksi kaksi kärpästä yhdellä iskulla voi olla joskus välttämätöntä…;)Minifitness_ruoka_kalorivertailu

Rentoa viikonloppua -E <3