arki Bikini Fitness dieetti Elämäntyyli Fitness hyvinvointi Kauneus Kilpaurheilu kisakausi Kuulumisia Mieli Motivaatio Muodonmuutos onnellisuus Saliharjoittelu terveellisyys Terveys treenaaminen Treeni

PETTYMYKSET OPETTAVAT

nfe2016-4285Kisaviikonloppu tämän syksyn osalta on takana ja pettymystä on turha kieltää. En olisi tehnyt tätä intohimolla ja oikeista syistä jos en olisi pettynyt, sillä en lähtenyt hakemaan sitä mitä kisoista jäi lopulta käteen. Olin valmistautunut, olin valmis. Valmentajani kanssa kuntoa tarkastellessamme totesimme viikkoja ennen kisoja kunnon olevan valmis. Me olimme valmistautuneet edustamaan sitä millä voitin viime vuonna SM-mestaruuteni – naisellisella fysiikallani. Tämä ei kuitenkaan tänä vuonna ollut sellainen kunto mitä haettiin, vaan yllätykseksi yhtenäinen tuomarilinjaus tänä vuonna oli hyvin edellisestä vuodesta poikkeava, mutta kuitenkin varsin selkeä. Tänä vuonna edellytettiin kireää kuntoa, josta taas jonakin vuonna on rokotettu pisteissä. Tässä oli nyt siis kaksi täysin erilaista kuntoa, joka harmittaa minua siksi, että olisihan minullakin ollut hyvin aikaa kireämpäänkin kuntoon. En kuitenkaan ollut ainoa, joka menestyi viime vuonna mutta jäi finaaleista tänä vuonna. Linjaus on yllättänyt muutkin.

Amatööritasolla tämä kireä linjaus on rantautunut meille ulkomailta, jossa linjaus on ollut jo pidempään. Uskoisinkin tämän olevan nyt yhtenäinen linjaus myös tulevissakin kisoissa. Pehmeämpi naisellisempi linjaus näkyy Pro-puolella, jossa ei samanlaista kireyttä arvosteta. Arvostelulajit ovat raakoja, mutta jokainen joka tähän lajiin lähtee tietää sen hyvin. Sinua tullaan arvostelemaan täysin ulkonäkökeskeisesti ja piste. nfe2016-4284 nfe2016-4279 nfe2016-4254

Omasta kunnostani olisi tähän tämän vuoden amatööritason kireystasoon vaadittu muutaman kilon lopputiristelyt, jolloin suonihyökkäys kylkiluiden ohella olisi ollut taattu. Vaadittu kunto olisi saavutettu 3-4 viikossa.

Arvostelulajeissa pitää olla valmis tähän kaikkeen, toisena vuonna miellytät, toisena et. Tuomarit ovat tehneet työnsä oikein, sillä heille on annettu selkeät ohjeet mitä minäkin vuonna haetaan. Ei siihen ole mukisemista! Näihin linjauksiin olisi todella hyvä saada selkeä ja yhtenäinen linjaus amatööripuolelle – toivottavasti tämä muutos on nyt meille Suomeen rantautunut pysyvästi. 

Turhautunut on ehkä se päällimmäinen olotila. Ajatukset ovat pyörineet “jos vain olisin tiennyt”-ympärillä kohtalaisen paljon, mutta nyt se ovi on vain suljettava. Kisoja tulee ja menee. Urheilussa ei voi aina olla huipulla, vaan joskus on käytävä siellä pohjalla. Joskus tehdään myös virheitä. Joskus elämä heittää eteen tilanteita joille et mahda itse mitään. Kun tekee parhaansa, ei voi enempää. Kävin pohjalla vain toteamassa että onpas muuten perseestä ja nousin ylös. Kisakuvia katsellessani voin kyllä todeta, että fysiikkani ei ole päässyt esiin niin hyvin kuin olisi voinut. Täysin oma vikani. Siihen en kuitenkaan pysty vaikuttamaan, joten tästä kaikesta kokemasta on vain opittava. Oppimisen kautta myös kehitys on mahdollinen.

Olen rakentanut fysiikkaani itseäni varten, eikä sitä korvaa mikään! Se jää minulle vaikka kultamitallista jouduinkin luopumaan toistaiseksi. Olen kehittynyt vuodessa mielettömästi ja saavuttanut oman tavoitteeni sen osalta. Ei sitä viittä kiloa lihasta ihan helpolla vuodessa tehdä! Eikä pidä unohtaa sitä tärkeintä. Se kuinka paljon olen tehnyt töitä urheilijan sydämellä ja erityisesti mielellä. Tämä on aina iso matka omaan itseeni. Olen oppinut kuinka vahva ja itsevarma olen. Vastoinkäymiset ja ponnistelut tekevät meistä viisaampia ja juureni ovat vain lujittuneet kaiken tämän myötä.nfe2016-4252 nfe2016-4251 nfe2016-4246

Kisasuunnitelmista en osaa vielä sanoa mitään, vaikka mieli tekisikin hypätä lauteille heti keväällä sillä uudella kireämmällä linjauksella. Niin kauan kuin tästä lajista ei mitään makseta, joutuu se valitettavasti pyörimään taustalla harrastuksena. Työ vie kevään osalta voiton, sillä sain jo maanantaina hypätä kameroiden eteen tekemään täysin uutta aluevaltausta TV:n puolelle. Ensi vuonna on tulossa eräs toinenkin tuotanto, johon tulen keskittymään hyvin paljon ajallisesti. On siis turha ottaa paineita kisoista, sillä tiedän että haluan antaa jokaiseen asiaan panokseni 100 prosentilla. Siksi en usko että ajallisesti kevät on itselleni haluamisesta huolimatta edes mahdollinen. Mutta koskaan ei kannata sanoa ei, sillä elämä jaksaa yllättää. Myös minä jaksan yllättää tseni jopa liiankin usein, haha.

Suomessa hankalaa on kisojen aikataulu, sillä näyttää siltä että seuraavia mahdollisia kisoja saamme odotella taas vuoden verran. Mutta vuodet vierii oikeasti hullun nopeaa vauhtia!minifitness_nfe2016_1vuosimuutos_bikinifitness minifitness_bikinifitness_1vuosi

Kuten kuvista näkee, vuoden aikana poseerauskriteereihin on tullut myös muutoksia. Taka-asennossa ei saa pyllistää, vaan asento on suora. Myös toinen käsi tulee olla lanteilla. Etuaennossa jalkaterät tulee osoittaa eteenpäin, joten viime vuoden etuasentoni ei ollut enää tänä vuonna käyttökelpoinen. Suomen kilpailuissa etuasennossa sai kuitenkin kääntää lantiota, mutta esimerkiksi lauantaina Ben Weider Cupissa tämä oli kiellettyä. Lantiota ei saanut kääntää, vaan asennon tuli olla samanlainen edestä ja takaa.

On aivan mahtavaa nähdä, kuinka tämä laji kehittyy ja tämän vuoden taso onkin ollut todella huikea! Isot onnittelut kaikille viikonlopun kisaajille, olette tehneet mahtavaa työtä jokainen. Erityisonnitteluni haluan lähettää sarjani voittajalle Johanna Hermansille, joka on aina ollut itselleni se ketä suomalaisista oman sarjani kilpailijoista ihailen. Johannan fysiikka ja kasvojen kauneus on omaan silmääni todella miellyttävää katseltavaa ja tuosta neidistä löytyy myös lihasta! Monen vuoden työ todella näkyy ja Johanna on ehdottomasti tämän vuoden kultansa ansainnut. Tiedän kuinka kovaa duunia nykyinen kireystaso on häneltä vaatinut, joten ei voi kun nostaa hattua, näytät upealta! Johannasta huokuu positiivisuus ja urheilijamaisuus.

Elämä jatkuu ja treenit jatkuu! Olen innoissani, sillä minusta tuntuu kuin aloittaisin elämäni täysin uudestaan. Minulla on mielettömän ihania ystäviä elämässäni. Saan keskittyä pitkästä aikaa omaan elämääni, rakastan työtäni ja luvassa on niin paljon kaikkea mahtavaa että eihän tässä voi kun hymyillä! Treenifiilis on myös aivan mieletön ja syksy on senkin osalta ehkä paras vuosiin! En tiennyt että rakkauteni urheiluun voisi kasvaa vuosi vuodelta.

Tämä kokemus ja pettymys opetti minulle enemmän kuin voitto viime vuonna. Uskon siihen että kaikella on tarkoituksensa, myös tässäkin tapauksessa. Elämä kertoo aikanaan syyn tällekin kaikelle.

Iloa elämääsi -E <3

“Let me tell you something you already know. The world ain’t all sunshine and rainbows. It is a very mean and nasty place and it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me or nobody is gonna hit as hard as life. But ain’t how hard you hit; it’s about how hard you can get hit and keep moving forward. How much you can take, and keep moving. That’s how winning is done” – Rocky Balboa